Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Megkezdődnek a szabadegyetemek

Sopron - Kedden és pénteken újra a szabadegyetemeké lesz a főszerep a Széchenyi-palota második emeletén. Megkezdődik a TIT előadás-sorozatának őszi szemesztere.
A Soproni TIT központjában, a Széchenyi-palotában újra megkezdődnek az előadás-sorozatok. Kedden 18 órától és pénteken 17 órától a tudományoké lesz a főszerep. Az ingyenes előadások különböző tudományágak, illetve szabadegyetemek köré szerveződnek, így mindenki könnyen megtalálhatja a számára érdekes témát.

Winkler Oszkár neve fémjelzi a műszaki tudományok tárgykörét. Szó lesz a Föld bolygó nemzetközi évéről, a gravitációs műholdakról.
A Csapody Istvánról elnevezett természettudományi szabadegyetemen a magyar túzok, a növények új betegségei és a háziállatok jutnak főszerephez.

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógyszerésztörténeti Szakosztálya az évfordulót a patinás soproni patikában ünnepli meg.
A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógyszerésztörténeti Szakosztálya az évfordulót a patinás soproni patikában ünnepli meg.

Az egészségtudomány, Nikolics Károly alakját felelevenítve, az Alzheimer-kórral, az iskoláskorban kezdődő rövidlátással és a felnőttek védőoltásával foglalkozik. A Breuer György madártani és természetvédelmi előadás-sorozaton kiderül, azonos-e a turul és a kerecsensólyom. Szó lesz a Hanság tájtörténetéről, a holland „libafogásról", Albánia rejtett kincseiről.

A Környei Attila társadalomtudományi szabadegyetemen folytatódik a „fényképnézegető", nosztalgiázó sorozat.

A Renner Kálmán művészettörténeti előadás-sorozat is érdekes estéket ígér: az önpusztító társadalmak szolgálatában álló alkotásokról, a nézőpont szerepéről és a betűről, annak üzenetértékeiről folyik majd az eszmecsere. A lombikban nevelt növények fejlődése, a Lövér kertjei, a kertészeti növénynemesítés áll majd a Barabits Elemérről elnevezett kertészeti sorozat középpontjában.

Új sorozat is indul: az iskolatörténeti szabadegyetem a város nagy múltú oktatási intézményeit ismerteti meg a közönséggel.
Új sorozat is indul: az iskolatörténeti szabadegyetem a város nagy múltú oktatási intézményeit ismerteti meg a közönséggel.

A Fényi Gyula csillagászati szabadegyetemen pedig a Nap, a cefeidák, a Mars-utazás és a digitális égboltfelmérések eredményei kerülhetnek közelebb a hallgatósághoz.

Új sorozat is indul: az iskolatörténeti szabadegyetem a város nagy múltú oktatási intézményeit ismerteti meg a közönséggel. Elsőként a Líceum mutatkozik be, majd a Széchenyi-gimnázium, illetve a Roth-szakközépiskola. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átmeneti torlódás az okmányirodán

Tét - A torlódás csak átmeneti volt a téti okmányirodában, tudtuk meg, miután a sokoróaljai… Tovább olvasom