Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Megkezdődik a Nagyigmánd és Bana közötti 15 kilométeres útszakasz felújítása

A 8136 jelű út az 1-es úttal és az M1 autópályával párhuzamosan, azoktól délre biztosít alternatív összeköttetést Tata és Győr között.
Megkezdődik a Nagyigmánd és Bana közötti 15 kilométeres útszakasz felújítása, a 8136 jelű út az 1-es úttal és az M1 autópályával párhuzamosan, azoktól délre biztosít alternatív összeköttetést Tata és Győr között - jelentette be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára szerdán Nagyigmándon, a beruházás nyitó sajtótájékoztatóján.

Völner Pál hozzátette, az uniós források támogatásával megvalósuló beruházás költsége 1,3 milliárd forint. A munkálatok a tervek szerint 2013. június elejére fejeződnek be.

A négy- és ötszámjegyű mellékúthálózat legrosszabb állapotú szakaszainak felújítása várhatóan 2013 végéig megvalósul. Az országos program összköltsége közel 104 milliárd forint, ebből a Közép-dunántúli Régióban 17 milliárd forintot használnak fel. A program keretében 192 útszakaszt újíttat fel a Magyar Közút Nonprofit Zrt., összesen 1.265 kilométernyi hosszúságban - ismertette az államtitkár.

Mázsi Attila, a projektgazda Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója elmondta, a 8136 jelű, Tata-Győr összekötő út renkívül rossz állapotban van, a burkolat több helyen deformálódott, nyomvályús, a pályaszerkezet teherbírása pedig több helyen is meggyengült.

A rekonstrukció során a kivitelező KMES Konzorcium elvégzi a burkolat- és padka felújítását, a buszmegállóhelyek átépítését, a csomópontok kiigazítását, valamint a vízelvezető rendszer felújítását és átereszek kiépítését. Az útszakaszon tartós burkolati jeleket alkalmaznak, egyes KRESZ táblákat eltávolítanak vagy cserélnek.

Olvasóink írták

  • 1. lacivélemény 2012. október 26. 18:56
    „Végre!
    Ráférne más utakra is a felújítás...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zsákokat biztosítanak a zöldhulladék tárolására Győrben

A nyári szárazság miatt a fák előbb kezdték idén hullatni leveleiket, ezért a Győr-Szol már október… Tovább olvasom