Kisalföld logö

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 12°C | 24°C Még több cikk.

Megkéselte a lakótársát, 11 évet kapott

Tizenegy év fegyházbüntetést kapott csütörtökön az a férfi, aki két éve hátba szúrta erősen ittas lakótársát Halásziban.

A már eszméletlen sértettre az utcán találtak rá, életét nem tudták megmenteni. Az ítélet jogerős.

Igen szegényes szoba, egy felkapott műanyag szék és egy konyhakés: mindössze ennyiből állna ennek a megtörtént, túlzottan életszagú drámának a díszlete. Egy fedél alatt laktak hárman, miután M. Gábor is a munkáltatójuk szoba-konyhás otthonába költözött Halásziban. A Damjanich utcai kis lakás eleve szűk lehetett a férfiaknak, hát még miután kiderült, hogy a későbbi sértett folyamatosan iszik. Néhány nappal beköltözése után, egy februári estén Burián Imre hazament, eldőlt a matracon és aludni próbált. Mivel villany nem volt a házban, csak az ablakon beszűrődő utcai lámpafény zavarhatta volna, de nem ezért nem aludt. A bortól tántorgó M. Gábor folyamatosan szóval tartotta, a dologból veszekedés lett, s az ittas lakótárs egy műanyag széket kapott fel. Burián felugrott, felkapott egy konyhakést és a megtántorodó, száznyolcvan fokot pördülő férfi hátába döfte. A késszúrás után M. Gábor állva maradt. Tovább ivott, s úgy tűnt, mintha ez a pillanat törölhető lenne az estéből. De nem így történt: a sértett kiment az utcára, az otthon felkapott liter borból jókorákat húzott, majd összeesett. Szomszédok hívták a mentőket, M. Gábor a kocsiban meghalt.

Az elítélt bánta tettét, de szerinte nem csak rajta múlt a tragédia. Fotó: K. Cs.
Az elítélt bánta tettét, de szerinte nem csak rajta múlt a tragédia. Fotó: K. Cs.

A megyei bíróság határozatával egybehangzóan 11 év fegyházra ítélte Burián Imrét a Győri Ítélőtábla. Nem tartotta jelentős enyhítő körülménynek, hogy a tettes beismerte a bűncselekményt, hiszen az egyébként is könnyűszerrel felderíthető lett volna. Viszont akárhogy is bánta a dolgot, tény, hogy nem ő hívta a mentőket, és még az esetkocsi láttán sem jelezte a késszúrást. A mentők ezért egy ideig azt hitték, alkoholmérgezésről van szó. S ami még igen nagy súllyal esett latba az ügy elbírálásakor: a most 50 éves férfit korábban már 26-szor elítélték.
 

Olvasóink írták

 • 7. Leia88 2010. január 13. 01:01
  „Többszörösen elvált szülő? Anya nem sokat törődött vele? Senki nem tud semmit csak okoskodik... :@”
 • 6. janka 2010. január 10. 18:40
  „Én már régen nem élek Halászin bár évfolyamtársam volt az áldozat nem értem , hogy züllött le idáig, bár mindig volt komplekszusa ( többszörösen elvált szülők gyermeke s anya nem sokat törődött vele)”
 • 5. Leia88 2010. január 10. 01:41
  „Csak 11 év... én bíztam benne hogy ott rohad el...legalább 25 évet kellett volna kapnia... ha nem többet...
  Egy fegyveres rablásért ahol alig pár 100 ezret zsákmányoltak és nem sérült meg senki 6 és fél év... egy ember élete meg 11... ennyit a magyar igazságszolgáltatásról... vixahoz6nák a halálbüntetést... ember életért ember életet... mert ennek aki fél életét ott töltötte az otthona már a börtön.. enni is kap.. meleg is van... és kint a temetőbe mi van??
  A leirás nem teljesen igaz de ebbe inkább nem megyek bele...
  Remélem ott döglik meg a börtönbe.. nem érdemel mást...”
 • 4. Szilágyi_Zsolt 2010. január 08. 13:15
  „Igen, putrinak is lehet nevezni, főleg, mióta nem lakik benne senki.”
 • 3. Mankapunka 2010. január 08. 12:10
  „Putrinak hívják hivatalos nyelven Zsolt bácsi!!!!!!!!!!!!”
 • 2. Szilágyi_Zsolt 2010. január 08. 09:42
  „Tisztelt Laczó úr, legközelebb legyen szíves úgy írni: Halászin, mert errefelé mindenki így mondja.
  Egyébként köszönöm a részletes leírást, mert bár két háznyira lakom a szóban forgó viskótól (erősen túlzás szoba-konyhás otthonnak nevezni, egy lepratelep a házikó is, az udvara is), azóta sem tudtam meg, mi is történt pontosan.”
 • 1. szocdem 2010. január 07. 20:43
  „Kevés.
  egy gyorshajtásért egy munkanélküli aki nem tud fizetni úgy egy évet ül...

  Mennyit is ér a magyar ember élete elvtársak??? Az OÉT által megállapitott netto minimálbér az alapja a számitásnak, ami kevesebb mint a hivatalos létminimum???”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Villanyoszlopnak ütközött a terepjáró Abdán

Kocsisort előzött egy terepjáró Abdán, megcsúszott és egy villanyoszlopnak ütközött. Tovább olvasom