Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Megkerült a félmillió forintot érő papagáj

A lopással gyanúsítottakkal együtt megkerült a győri állatkertből nyár közepén eltűnt kék-sárga arapapagáj.

A félmillió forintot érő madár azonosítását egyértelművé tette a bőre alá beültetett mikrocsip. Az állat jelenleg karanténban van.

Hívatlan látogatók jártak a győri Xantus János Állatkertben a nyár közepén, s magukkal vittek egy kék-sárga arapapagáj (ara araruana) tojót. Az állatkert igazgatója, dr. Andréka György portálunk megkeresésére elmondta, hogy külső behatolásnak nem volt nyoma, ezért gyanakodtak arra, hogy belső segítője lehetett a tolvajoknak.

– A papagáj értéke mintegy félmillió forint. Nálunk szigorú kulcshasználat-nyilvántartás van, így számon kértük azokat, akik felelősök lehettek a madár eltűnésében. Mivel sejtettük, hogy kik foglalkoznak ilyen állatok gyűjtésével, végigjártuk őket. Végül eljutottunk egy helyre, ahol felismerni véltük az állatkertből eltűnt madarat. A végén könnyen tudtuk bizonyítani, hogy a papagáj a miénk, mert állatkertünk lakói mikrocsippel vannak megjelölve – mondta dr. Andréka György.

A madarat nem volt nehéz azonosítani, az állatkert minden lakója el van látva mikrocsippel. Fotó: Krizsán Csaba
A madarat nem volt nehéz azonosítani, az állatkert minden lakója el van látva mikrocsippel. Fotó: Krizsán Csaba

Az igazgató, miután feltételezték, hogy milyen körben kell keresni a papagájt, ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a rendőrségen az elmúlt héten. A győri kapitányság vagyonvédelmi csoportjának nyomozói az azonosítás után a helyszínen lefoglalták a kék-sárga madarat, amely egy szoba nagyságú kalitkában volt egy melléképületben több más, egzotikus társa között.

– Kihallgattuk a gyanúsítottakat, akik ellen lopás bűntett elkövetése miatt indítottunk büntetőeljárást. Vizsgáljuk, hogy az elkövetőknek lehetett-e belső segítőjük – mondta el Takács József főhadnagy, vagyonvédelmi csoportvezető.


A papagáj egy szoba nagyságú kalitkában volt több más, egzotikus állattal.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem engedte kirabolni a presszót az egyetlen vendég

A presszó egyetlen vendége akadályozta meg, hogy két símaszkos férfi kirabolja Győrben a Kandó… Tovább olvasom