Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Megjelent a Műhely

Győr - Maurice Blanchot a francia irodalom egyik legkülönösebb klasszikusa. Magyarul a Műhelyben olvasható először Az irodalom eltűnése című esszéje.

A versek közül kiemeljük a megyénkből elszármazott Hárs Ernő, a Sopronban élő Kerék Imre, a Győrött élő Szentirmai Mária és az egykor a győri Révai-gimnáziumban érettségizett Szlukovényi Katalin műveit.

Folyóiratban először jelennek meg versei a tehetséges Sebestyén Ádámnak, aki a Kazinczy- gimnáziumban tanul. A prózák közül a győri Mészáros Urbán Szabó Gábor remek novellájára hívjuk fel a figyelmet, valamint Szakács Eszter rendhagyó meséire. Az irodalomtörténészként ismert Fogarassy Miklós azokra az évekre emlékezik, amikor az ötvenes években a győri bencés gimnázium tanulója volt. A kiváló muzsikus és zeneszerző, Szabados György Az élő Bartók címmel tűnődik a világhírű zeneszerző munkásságáról.


A folyóirat megemlékezik a nemrég elhunyt, Győrből elszármazott költőről, Széki Patka Lászlóról. A hatvanas években a győri bencés gimnáziumban érettségizett Baán Tibor most Hárs Ernő könyvéről írt recenziót. Kritikát olvashatunk a pannonhalmi bencés szerzetes, Varga Mátyás verseskönyvéről. Kritikával jelentkezik a Sopronban élő Horváth Imre és a Győrött élő Komálovics Zoltán is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az eszünk helyett a szemünk vásárol

˝Vásároljon kevesebbet! Ajándékozzon szeretetet!˝ Ezzel az ünnep előtti felszólítással vettük számba… Tovább olvasom