Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Megítélték, de nem fizették ki a kártérítést

Két és fél éve három gyermekkel maradt egyedül az a tényői asszony, aki azóta is férje becsületéért küzd.
Takács György egy három és fél méter magas tartályról munka közben leesett és olyan súlyosan megsérült, hogy az éber kómából nem ébredt fel többé. Cége szerint a férfi ittas volt, az asszony viszont a végsőkig kiáll férje ártatlansága mellett.

Az özvegynek leginkább az fáj, hogy párját munkahelyi italozással gyanúsították, aminek ellentmondani látszik, hogy reggelente négy-öt munkatársát kocsival ő hozta-vitte.

„ Nem tudom elfogadni azt, hogy a Gyuri élete csak ennyit érne. Amíg dolgozott, ment, ha kellett, szombaton, vasárnap is. Tényőn több ház is az ő keze munkáját dicséri. Értett az ácsmunkához, a burkoláshoz. Ezermesterként mindig a munkája legjavát adta" – nyilatkozta másfél éve lapunknak özvegy Takács Györgyné, akit igaz, lelkileg nagyon megviseltek a történtek, ám mindvégig kitartott férje ártatlansága mellett, ennek érdekében pedig ügyvédet fogadott. A család pert indított a győrújbaráti kft. ellen, s ebben tanúként hallgatták meg a munkatársakat, a mentőápolót és több orvost, közte a műtétet végzőt is. A bíróság ez alapján hozott döntést arról, hogy semmiféle jel nem utalt arra, hogy a néhai munkatárs ittas lett volna.

– Kötelességük lett volna leírni az ellenkezőjét is – ha igaz –, folytatta Takácsné. – Hárman azonban egybehangzóan állították: a férjem józan volt munkavégzés közben. Az októberi bírósági tárgyaláson a bírónő a cég és a köztünk történő megegyezést indítványozta. Október 6. óta se kép, se hang. Annyit hallottunk, hogy az általunk kért ötmillió forint kártérítést nem akarják kifizetni, a cégről pedig úgy hírlik, nevet változtat, átalakul. A rendőrség lezártnak tekinti az ügyünket, a munkabiztonsági felügyelőségtől azóta sincs semmiféle határozat. Fogalmam sincs, még hova fordulhatnék.

Megkerestük a férj ittasságát bizonyítani szándékozó cég képviselőjét is, aki „ez az az ügy, ami nem tartozik az újságra" kijelentéssel lecsapta a telefont. Így nem tudtuk megkérdezni, felszámolják-e a kft.-t, illetve nevet változtatnak, vagy kifizetik a kártérítésként megjelölt ötmillió forintot.

Özvegy Takács Györgynét összeroppanthatta volna a lelki bánat, a három gyermeke iránt érzett felelősség, no és hogy eddig csak falakba ütközött. P mégis talpon tudott maradni, és persze nagy segítség, hogy 21 éves fia azóta dolgozik. Az idő a családot igazolta, összetartásuk azonban sem az ünnep-, sem pedig a hétköznapokon nem feledteti a családfő hiányát. Takácsék félévente bíróságra járnak, ilyenkor belehalnak egy kicsit. A munkatársak, a vezetők közül pedig senki nem kívánt semmilyen ünnepet. Ez ugye nem „jár", mint ahogyan ma még úgy tűnik, a jogos kártérítés kifizetése, az egykori munkatárs emlékének őrzése sem kötelező.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A havas lefolyók nem nyelik el a vizet

A Komszol negyven munkatársa tisztítja a csatornanyílásokat, hogy elfolyjon az eső és az olvadó… Tovább olvasom