Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Mégis, mit adott nekünk az EU? - vitafórum Győrben

Vitaindító panelbeszélgetésre került sor a mai napon a győri Széchenyi István Egyetemen "Mi lenne, ha nem lenne Európai Unió?" címmel.

A rendezvény Az én Európám című országos kommunikációs kampány keretében valósult meg, melynek célja, hogy megismertesse a fiatalokkal az Európai Unió és a magyar EU-tagság vívmányait: eredményeket és lehetőségeket, amelyeket talán már annyira magától értetődőnek tekintünk, hogy szinte észre sem vesszük őket.

Az eseményen Ódor Bálint, a Külügyminisztérium európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkára és Perger István, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének kommunikációs vezetője vett részt. A meghívott előadókat és a hallgatókat az egyetem rektorhelyettese, Dr. Kardos Károly köszöntötte.


Videó: Oxygen


Ódor Bálint - hangsúlyozta, hogy a nemzeti érdekek érvényesítése ebben a komplex rendszerben, ami az Európai Unió, napjainkban különösen fontos. Ezt erősíti a tagállamok által elfogadott többéves pénzügyi keret is, amelyben Magyarországnak különösen jó pozíciót sikerült elérnie.

Perger István - elmondta, hogy az EU-s támogatások nélkül rengeteg fejlesztés nem valósulhatott volna meg Magyarországon. Például a győri Széchenyi István Egyetem mintegy 15 milliárd forintos fejlesztési forrást kapott az elmúlt években. Emellett számtalan egyéb infrastrukturális fejlesztés, például bicikliút, logisztikai központ-építés valósult meg, oktatási, képzési, környezetvédelmi, kórházfejlesztési és kulturális projektek indultak el.

A rövid, gondolatindító előadásokat a hallgatókkal folytatott párbeszéd követte. A vitafórumot Bakos Piroska újságíró, egykori EU-elnökségi szóvivő vezette.

Az én Európám című tájékoztató kampány az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, Magyarország Külügyminisztériuma és az Európai Parlament Tájékoztatási Irodájának támogatásával valósul meg 2013. február 25. és március 25. között.

A televíziós, rádiós és internetes megjelenések mellett a kampány keretében középiskolai és egyetemi előadásokra, vitafórumokra is sor kerül.

Olvasóink írták

 • 4. oxana 2013. március 08. 12:36
  „Régen rossz, ha ezen vitatkozni kell.”
 • 3. Valaki 2013. március 08. 08:07
  „Semmi jót nem hozott, hála a cocilistáknak!”
 • 2. Loich 2013. március 07. 21:43
  „Lássuk az EU nak mik a legfőbb hozadékai ? Eladósodott államok, csökkenő munkahelyek, haldokló mezőgazdaság, kisvállalkozók csődje, 11% munkanélküliség, multik, droid-gyárak, létminimumon élők tömkelege. bedőlt hitelek. Igazán sok jót hozott tényleg”
 • 1. DON 2013. március 07. 19:21
  „Ha nem lenne az EU, lenne mezőgazdaságunk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bende Ildikót köszöntötték

70. születésnapja alkalmából köszöntötte _%Forgács Péter%_ igazgató a Győri Nemzeti Színház… Tovább olvasom