Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Mégis lesz gáz Sáráson

Többévi előkészület, tárgyalássorozat után most már biztos, hogy lesz vezetékes gáz Győr egyik üdülőkörzetében, Sáráson. Egyelőre egy utcában.

Háromszáznál több telek van Sárásnak azon a részén, amely immár üdülőövezetnek számít, egyre többen nemcsak a kertet gondozni, vagy pihenni járnak ki a hétvégéken, hanem állandóan ott is laknak.

Három-négy éve jött először a gondolat, hogy jó lenne, ha a területet vezetékes gázzal látnák el, főként a téli fűtés megkönnyítésére. A város fejlesztéseibe ez nem fért, nem férhetett bele, a sárásiak társulási alapon juthattak volna gázhoz.

A helyi önkormányzati képviselő közreműködésével tárgyalások sorozata kezdődött, a gázszolgáltató is megtette ajánlatát. Bárány István képviselő tavaly azt nyilatkozta lapunknak: az Égáz számítása szerint lakóegységenként 90 ezer forintba kerülne a gázvezeték építése, feltéve, ha mindenki vállalná (háromszáznál többen).

Sokan azonban meggondolták magukat, végül csak két utca lakói tartottak ki tavaly nyáron. Az Égáz új kalkulációt készített: az összeg telkenként 220 ezer forint. Aztán megint változott némiképp a helyzet, mára csak a Hortenzia utca harminchárom lakója vállalta (Munkácsy Sándor helyi lakos intenzív munkájának köszönhetően) a költséget. Egyébként az Égáz igen korrektül, a legutóbbi ajánlatához képest nem módosított a kisebb létszám ellenére sem.

A lakók a pénzt befizették, a megkötött szerződés „él". Ebben ráadásul már az is szerepel, hogy a gázvezetéket nemcsak az utcán vezetik, hanem a telkeken belül lévő gázórafelállásig. A munkákat úgy ütemezik, hogy – szintén a szerződés szerint – októberben, a következő fűtési szezon kezdetére már használni lehessen a gázt.

Bárány István szerint a több év után beinduló munka meghozza több sárási kedvét is. A területen egyre nő az építési igény, ám az intenzívebb beépítésnek a szennyvízcsatornázás a feltétele. A Pannon-Víz ezt uniós pályázatból tervezi, ha minden szerencsésen alakul, majd 2008–
2009-ben.

Jutasi Ferenc

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymilliárdos cukros áfacsalás

Szlovák cégeknek értékesített 32 ezer tonna cukrot egy győri társaság az elmúlt két évben. Az árut… Tovább olvasom