Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Megint több az influenzás megyénkben

Az orvoshoz fordulók és az influenzaszerű megbetegedések száma is emelkedett az előző héthez képest, ez utóbbi 83,3 %-kal.

"Győr-Moson-Sopron megyében az influenza figyelőszolgálat 57 felnőtt és gyermek háziorvosi szolgálatban ellátott 96 287 fő megbetegedési adataira terjed ki.

A 3. héten a figyelőszolgálatban résztvevő praxisok területén 13 582 fő fordult orvoshoz, közülük 374 főnél jelentkeztek influenzaszerű tünetek, az orvoshoz fordulók 2,7 %-ánál" - áll az ÁNTSZ regionális intézetének heti jelentésében.

Az adatok természetesen az elmúlt hétre vonatkoznak.

"Az orvoshoz fordulók és az influenzaszerű megbetegedések száma is emelkedett az előző héthez képest, ez utóbbi 83,3%-kal. Az influenza morbiditás 100 000 lakosra 388,4.

A betegek 39,57 %- a 15-34 éves fiatal felnőtt, 33,16 %- a 14 év alatti, 22,73 %- a középkorú, 4,55 % -a 60 év feletti.

A megbetegedések száma az előző héthez képest az összes kistérségi intézet területén emelkedett.

A morbiditás a tárgyhéten valamennyi kistérségi intézet területén meghaladta a járványküszöb értékét, a Sopron-Fertődi Kistérségi Intézet (647%ooo) területén magas az influenza aktivitás, a többi területen pedig mérsékelt.

Az influenza-aktivitás Győr-Moson-Sopron megyében mérsékeltnek minősíthető.

Influenza illetve influenzaszerű megbetegedés miatt kórházba 12 új beteget vettek fel, intenzív ellátásra 2, gépi lélegeztetésre 1 esetben volt szükség. Két 60 év feletti beteg elhunyt, a tüdőszövetből Influenza B vírust azonosítottak.

A kóroki monitorban résztvevő orvosok laboratóriumi vizsgálatra 5 mintát küldtek, influenza vírusok jelenlétét nem mutatták ki.

A hagyományos beküldés keretén belül 6 beteg 7 mintájának történt laboratóriumi vizsgálata, egy esetben Chlamydia pneumoniaet 2 esetben Influenza B vírust azonosítottak.

A 3. héten 7 gyermekközösségből jelezték az influenzaszerű megbetegedések halmozódását. A közösségi járványokat a Sopron-Fertődi Kistérségi Intézet területéről jelentették.

A járványok közül négy óvodában, kettő bölcsődében, 1 általános iskolában fordult elő. Mintavétel 2 esetben történt, az egyik minta negatív lett, a másik feldolgozása folyamatban van" - közölte az ÁNTSZ.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vevővonzó túlzások ára

A fogyasztóvédelmi felügyelők tavaly leginkább félrevezető tájékoztatások miatt figyelmeztették a… Tovább olvasom