Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Megint gödrös az Urbantsok utca

Győr - Megsínylette az útburkolat a Möbelix és az ALDI győri beruházásának munkálatait, pedig az Urbantsok utcát 2006-ban újították fel. A városrész képviselője abban bízik, hogy az átadás után tárgyalhat erről a cégekkel.


Feltehetően néhány héten belül, legkésőbb ősszel adják át az ALDI élelmiszer- és a Möbelix bútoráruházat. A Graboplast lebontott ˝szövödéje˝ helyén épülő bevásárlóközpontokat a teherautók, munkagépek jó része a Fehérvári útnál jóval kisebb forgalmú Urbantsok utca felől közelítette meg, ami – tesszük hozzá – jobb, mint a fordított megoldás. Csakhogy ennek köszönhetően a három éve új aszfaltot kapott utca is megsínylette a beruházást, ismét gödrök, kátyúk csúfítják és nehezítik az átjárást. Herkely Ákos, a választókörzet önkormányzati képviselője elmondta: körülbelül 1200-an élnek Jancsifaluban olyanok, akiket ilyen vagy olyan módon érint a probléma, mivel ezt a szakaszt használják. Kérdésünkre hozzátette: maga a két beruházás természetesen nem indukált külön panaszáradatot, mert a nemzetközi csapásvonalnak tekinthető Fehérvári út kamionforgalma rendes körülmények között is zavarja a lakókat. Kimondottan az építkezésekkel kapcsolatban inkább azt kifogásolták az itt élők, hogy az előző ház bontásából származó kőtömbök szétzúzását mindent elárasztó porfelhő kísérte.

Herkely Ákos úgy véli: nem okoz természetesen megdöbbenést, hogy két ilyen beruházás árt az útburkolatnak, de reméli, hogy a vállalatok is megszívlelik a lakók panaszát. A képviselő még tárgyalásokat folytat az útkezelővel arról, hogy mekkora költséggel járna az Urbantsok utca helyreállítása, de feltehető, hogy az ötmillió forintot meghaladja a javítás. Ezért a két átadás után – tehát ha már végső mérleget lehet készíteni – a beruházókhoz fordul, bízva együttműködésükben, anyagi támogatásukban.

A burkolat megsínylette: Még csak három éve újították fel az utcát, de ismét milliókra lenne szükség. Fotó: H. Baranyai Edina
A burkolat megsínylette: Még csak három éve újították fel az utcát, de ismét milliókra lenne szükség. Fotó: H. Baranyai Edina

Mi ezt természetesen már tegnap megpróbáltuk, de kérdéseinket írásban kellett elküldeni és eddig nem kaptunk választ arra, hogy a két cég jogosnak tartja-e a jancsifaluiak igényét. Amennyiben erre később válasz érkezik, azt is közöljük.

Kikértük a város főépítészének, Révi Zsoltnak is a véleményét, aki jogosnak érzi a képviselői észrevételt.

– Tanulságos ez számunkra is, mert arra figyelmeztet, hogy talán körültekintőbben kell eljárnunk a hasonló beruházásoknál, amikor városfejlesztési megállapodást kötünk – nyilatkozta az eset kapcsán a főépítész. Mint kifejtette: ezek a megállapodások rendszerint a szükséges utak, csomópontok kialakításáról szólnak, s arról nem, hogy az építkezés velejárójaként keletkezett károkat kinek a feladata orvosolni. Ilyen problémák egyébként szinte minden beruházás után felmerülnek s az esetek nagy részében sikerül róla megállapodni. Előfordul azonban, hogy a beruházó nem működik együtt és ez esetben nagyon nehéz az ő szerepét bizonyítani az ügyben. Ugyanakkor az sem lesz könnyű feladat – fűzi hozzá Révi Zsolt –, hogy miként lehet majd a városfejlesztési megállapodásokban jogszerű módon ˝prejudikálni˝ a későbbi felelősség kérdését.

Olvasóink írták

 • 4. Poncius_01 2009. augusztus 14. 17:32
  „Bizony ez megint egy újságírói csúsztatás. A képen látható rész egyáltalán nem került felújításra.
  Ami le van fotózva az egy "makadám" jellegű burkolat valószínűleg még az átkosban készítve.
  Az akkori "elvárásoknak" megfelelően nulla burkolatalappal, ami aztán eddig bírta.
  Úgy tudom, hogy a körforgalom építésébe egyébként is beszállt a két üzlet, ráadásul az építési
  forgalmuk jelentős részben már a körforgalmon keresztül történik.”
 • 3. -upho- 2009. augusztus 14. 09:16
  „Meg a fotohoz: ha valoban uj burkolatot kapott akkor miert latok a foton 15-20 foltot? az en olvasatomban a zuj burkolat azt jelenti hogy koporeteg lemaras, teljes szelessegben majd ujraaszfaltozas. a katyuzas, foltozgatas meg allagmegorzesnek sem felel meg.”
 • 2. -upho- 2009. augusztus 14. 09:12
  „Hat a foto alapjan ez az ut mar amugyis nagyon rossz volt, persze ha a ket ceget megpumpalja a varos akkor joval olcsobb. Az osszefonodasok miatt meg nem lehet a 3 evvel ezelotti kivitelezonel reklamalni ha egyaltalan megvan meg. Varosszerte nagyon rossz allapotban vannak a nem hogy 3 de fel, egy evvel ezelott felujitott burkolatok, nem akarom a ket ceget vedeni de ne mlehet mindent az o szamlajukra irni...”
 • 1. Barka 2009. augusztus 12. 22:50
  „. Képviselő Úr! Talán még a használatbavételi engedélyek kiadása előtt kellene lépni ez ügyben, ugyanis sok-sok jancsifalusit érint a rossz minőségű út, mivel például az Otthon- és Katona József utcát a város felől csak az Urbancsok utca felől lehet megközelíteni, mióta átadták a régen áhított üzletet, amely / nem éppen idevágó téma/, de egyáltalán nem szolgálja a jancsifalusiak kényelmét. Éppen úgy el kell járni máshova vásárolni, mint előtte.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zenészek az antikvásáron

Győr - Rengeteg hangszerrel, az azokból felcsendülő rögtönzött örömzenéléssel szeretné ünnepelni… Tovább olvasom