Kisalföld logö

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

Megindult a Béla-kút szomszédságában lévő partoldal

Ravazd - A Béla király kútjáról híres Ravazdon életveszélyessé vált egy önkormányzati lakás, amelyre vagy tíz éve nem fizet bérleti díjat a család. A ház mögötti partoldal megindult, a híres kút környékén lévő ház lakhatatlan, balesetveszélyes.
Kun Ferencné egyik éjjel óriási robajra ébredt, a partoldal megindult, s meglehet, a rokkantnyugdíjas asszony csak a szerencséjének köszönheti, hogy a leomló föld vele együtt nem temette be az immár életveszélyessé vált házat. Kunék a föntről elhordott homokra gyanakodnak, az önkormányzat szerint pedig a kivágott fák okozhatták a bajt.

– Egyedül voltam éppen a házban, a leszakadt part a házat is megrengette, azt hittem, összedől – idézi vissza a történteket Kun Ferencné. – Negyvenötezer forintos rokkantnyugdíjból sokra nem megyek, legalábbis most kilátástalannak tűnik a jövőnk. A fiammal együtt élek itt, ha találna munkát, nekem is könnyebb lenne. A gyógyszereimet ki kell váltani, de üres a hűtő, sokszor tényleg csak szigorúan a kenyérre, a legszükségesebbekre futja.

(A megrogyott, s jó ideje életveszélyessé vált ház egyetlen kis helyiségét Kunék télen egy kis kályhával fűtötték, ám az épületre – labilis állaga miatt – szinte minden bizonnyal a dózer vár.)

Kun Ferencné egyik éjjel óriási robajra ébredt, a partoldal megindult.
Kun Ferencné egyik éjjel óriási robajra ébredt, a partoldal megindult.

A fiával együtt élő asszony története akkor hiteles, ha azt is hozzátesszük, Kunék vagy tíz éve nem fizetnek semmilyen bérleti díjat, s a házon javítást, felújítást sem végeztek, azt mondják, nem volt miből.

Most viszont a kényszer viszi rá őket a költözésre, egy albérleti megoldásra, amelynek költségeit fél évig a ravazdi önkormányzat állja. Négy önkormányzati lakása ugyan van a településnek, de mindegyiket lakják. Feketéné Varga Mária, Ravazd polgármestere a lehető leghumánusabb megoldást kereste a családnak, de nem tud mit tenni, az önkormányzat – ingatlan híján – képtelen kezelni az ilyen és hasonló helyzeteket, azt azonban Kunék belátták, a bontásra ítélt házban nem maradhatnak.

Olvasóink írták

  • 1. -upho- 2009. április 22. 14:15
    „tehat osszegezzuk a receptet:
    rokkantnyugdij, ingyen onkormanyzati lakas, majd miutan total lerobbant johet az ingyen alberlet. ugyes!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felkészítenek a szülésre

Győr - Szülésre felkészítő foglalkozásokat indít a győri Élet-Jel Egyesület. Tovább olvasom