Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Megidézték a lengyel zeneóriás szellemét

Negyedik alkalommal tartották meg a Győri Lengyel Kisebbségi Önkormányzat által támogatott Chopin Zongoraversenyt a győri Liszt Ferenc Zenei Általános Iskolában.
A romantikus zene lengyel óriásának szelleme előtt tisztelegve tizenhat általános és középiskolás korú növendék méretett meg a zeneiskola hangversenytermében neves zsűritagok előtt. A lengyel kultúrának ápolásáért küzdő kisebbségi önkormányzat jövőre, az ötéves jubileum alkalmából országossá kívánja kiterjeszteni a versenyt. Az első korcsoportból – tehát általános iskolai számítás szerint a hatodik, a hetedik és a nyolcadik osztályosok közül – Marjánovics Diána bizonyult a legjobbnak. P is, akárcsak a második helyezett Milkovics Mátyás és a bronzérmes Tamás Bianka a győri Liszt Ferenc-zeneiskolát képviselte.
A továbbképzősök – vagyis a középiskolások – közül a szintén győri Payer Annamária megosztott első helyen végzett az ígéretes nevű Kocsis Zoltánnal, aki a soproni zeneiskola hírnevét öregbíti. Második helyezést is ketten értek el: Komonczy Balázs és Rácz Erzsébet – mindketten győriek. A harmadik helyen a soproni Török Adél végzett. Az emlékverseny fényét és színvonalát emelendő két lengyel profi zongoraművészt is meghívott a zeneiskola: Cezary Sanecki és Robert Gawrosky – természetesen – Chopin-darabokkal készült, a zeneiskola igazgatója, Szakács Erika pedig stílszerűen Chopin pezsgővel köszönte meg a fellépést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hibák a városvezetés számításaiban?

A bezárásra ítéltek listáján lévő győri Rejtő Sándor Gimnázium és Szakképző Iskola szerint a… Tovább olvasom