Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Meghosszabbítják az árokrendszert

Évek óta problémát okoz az eső a győrasszonyfai Fülöp Zsoltnak: ha esik, akkor háza mellett összegyűlik a víz, ezért félti otthonát. Az önkormányzat már rendbe tetette az árkokat, végleges megoldást pedig az árokrendszer meghosszabbításától vár.
A vasárnap késő délutáni heves esőzések miatt Fülöp Zsolt győrasszonyfai háza mellett az utcán folyt a víz, mivel a csapadékvíz-elvezető árkok hamar megteltek. A férfi szerint ez az elmúlt hetekben már harmadszor fordult elő, sőt, évek óta küzd ezzel a gonddal. Elmondása alapján utcájuk, a Kisfaludy utca lejjebb van a többinél, ezért erre folyik a víz, ami házában már repedéseket okozott, így veszített értékéből.

Hétfőre már elvezették az árkok a csapadékvizet, de Fülöp Zsolt és édesapja, Fülöp Mihály azt szeretné, ha többet egyáltalán nem okozna nekik gondot az eső. Fotó: Mészáros Mátyás
Hétfőre már elvezették az árkok a csapadékvizet, de Fülöp Zsolt és édesapja, Fülöp Mihály azt szeretné, ha többet egyáltalán nem okozna nekik gondot az eső. Fotó: Mészáros Mátyás

„A földszinttől hatvan centire van már a talajvíz, a házam alapja ázik, megsüllyedt az épület. Nálunk a kis eső is nagy gondot jelent, csak tetézi a problémát" – panaszkodott olvasónk, aki azt is tudja, az önkormányzat rendbe tetette az árkokat, de azokban még mindig vastag törzsű fák, betonoszlopok akadályozzák szerinte a víz lefolyását. Úgy véli, e helyzet megoldására kellene több pénzt fordítania a falunak, súlyozva teendőit.

Valiczkó Mihály polgármester ismeri a problémát, vasárnap éjszaka is a helyszínen volt. Lapunknak elmondta, hogy a fatörzseket – amiket a panaszos említett – kivetetik az árokból, de szerinte nem ez jelent megoldást. „Eddig is sokat tettünk a csapadékvíz elvezetésének javítására és nem adtuk fel további ezzel kapcsolatos terveinket.

A földrajzi adottságok következtében nagy gyűjtőterületről folyik a falu felé a víz és akkor okoz igazán nagy gondot, ha rövid idő alatt óriási mennyiségű eső esik. Ilyenkor csak lassabban vezetik el az árkok, nem folyik el rögtön. Ezért akarjuk továbbvezetni az árokrendszert. De ehhez előbb az útját keresztező ivóvízvezetéket mélyebbre kell helyezni" – magyarázta el a polgármester és hozzátette: ennek érdekében épp a múlt hét pénteken egyeztetett a szolgáltatóval, a Pannon-Vízzel és ígéretet is kapott a szükséges feladatok elvégzésére. A helybeliektől pedig még egy kis türelmet kér Valiczkó Mihály, mert most a sár, a felázott talaj akadályozza a munkákat. Azonban szerinte pár héten belül megvalósul az árokrendszer meghosszabbítása.

Olvasónk fotót is készített róla, hogy a vasárnapi esőben hogy gyűlt össze a víz Győrasszonyfán a Kisfaludy utcában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Célegyenesben a Formula Student

Az X-Meditor szakkommunikációs cég idén rendezi Magyarországon harmadszor a Formula Student Hungary… Tovább olvasom