Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Meghökkentő kampány a nők és gyerekek elleni erőszakról

Neves magyar színészek, sportolók és énekesek állnak ki a bántalmazás ellen
11 éves kislányát megerőszakoló apa, élettársát brutálisan összeverő parlamenti képviselő, a Soroksáron futó édesanya erőszakos halála - néhány példa a nők és gyerekek elleni erőszak legaktuálisabb megnyilvánulásaiból. Az ESZTER Alapítvány szokatlan és meghökkentő kisfilmekkel hívja fel a figyelmet az erőszak tarthatatlanságára. A nemi erőszak áldozataival és bántalmazott nőkkel és gyermekekkel foglalkozó szervezet novemberben kampányt indított az erőszak ellen, melyben figyelemfelkeltő spotokkal és egy hosszabb, az erőszak természetét is elmagyarázó filmmel állnak ki a bántalmazás különféle formái ellen.A spotban iskolások szándékosan durva nyelvezetet használva beszélik meg egymással traumáikat.

A dokumentumfilmben neves magyar színészek vallanak saját erőszakos élményeikről, vagy általában a bántalmazásról. Cserhalmi György, Xantus Barbara, Zséda vagy Szívós Márton vízilabdázó mellett olyan neves nemzetközi szakemberek is megszólalnak a filmben, mint Feldmár András pszichológus. "Magyarországon százezres nagyságrendben élnek olyan felnőttek, akiket gyerekkorukban megerőszakoltak. Az erőszak nem fülledt erotika; ez hatalom, kiszolgáltatottság, brutális és romboló megalázás. Az ESZTER Ambulancián húsz éve dolgozunk azért, hogy a lélekpusztítás következményeivel küszködők élete élhetővé váljon" - mondja Virág György. Az Ambulancia vezetője szerint az áldozatoknak csak akkor van esélyük, ha nem maradnak megszégyenítetten egyedül. ,,Azt szeretnénk, ha minél többen értenék meg, hogy a közösségnek össze kell fognia, ha minél többen ismernék fel, hogy nem maradhatnak közömbösek tovább."

Az Erőszakos Szexuális Támadást Elszenvedettek Rehabilitációja (ESZTER) több mint 20 éve nyújt ingyenes pszichoterápiás és jogi szolgáltatást azoknak, akiket megerőszakoltak.

Olvasóink írták

 • 8. Csetneky 2013. november 15. 21:33
  „Goldmundnál az igazság, de Virág elvtársnak is vannak jó gondolatai. Nem szabad közömbösnek maradni! Jól gondolja meg mindenki, mit csinál jövőre!”
 • 7. Mankapunka 2013. november 15. 15:19
  „Erőszaknál a fiatal kis tizenéves hogy kerül oda az idősebb manyushoz? Úgy, hogy szerelmes belé. 80 %-a az erőszakoknak nagy kamm. Szűzhártya minden lánynál másképp viselkedik, hogy mennyire meri elengedni magát az aktusban.”
 • 6. borsmenta 2013. november 14. 21:57
  „Csak vissza ne üssön!

  (Mondjuk már visszaüt, az ezzel való vádaskodás már része a magyar valóságnak, válási eszköz azok számára, akik nemükből kifolyólag a verbális agressziót részesítik előnyben.)”
 • 5. Legs 2013. november 14. 19:30
  „"Magyarországon százezres nagyságrendben élnek olyan felnőttek, akiket gyerekkorukban megerőszakoltak. Az erőszak nem fülledt erotika; ez hatalom, kiszolgáltatottság, brutális és romboló megalázás

  Na menjetek ti a büdös p....ba!Letojtok ti mindenkit.Micsoda képmutató bagázs...Jöjjön a lóvé,ez a lényeg..”
 • 4. Bagoly11 2013. november 14. 19:20
  „Legalább ők szólnak ellene,de a gyengébbek sérültek kigúnyolásáról nem tudom esik-e benne szó,mert ez is erőszak.”
 • 3. tricse 2013. november 14. 17:48
  „Nem volt valami szerencsés ez a névválasztás! Az Eszter egy szép női név és nem érdemli meg,hogy ez jusson eszébe valakinek róla!”
 • 2. Tündenéne 2013. november 14. 16:44
  „Miért ne vállalnának? Az erőszak az erőszak.”
 • 1. Goldmund 2013. november 14. 14:37
  „Kíváncsi vagyok, ugyanezek a színészek szerepet vállalnának-e egy másik típusú erőszak elleni kampányban. Olyan erőszakra gondolok, ami főként az ország leszakadó, munkanélküliséggel sújtott részén, főként idősek sérelmére, vagyonuk eltulajdonítására irányul, a sértettek fizkai bántalmazásával (adott esetben agyonverésével) és megfélemlítésével együtt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

`A Széchenyi gyakornoki programja számos cég kapuját nyitja meg a végzősök előtt´

Kiss Gergely szerint elsősorban a naprakész tudás és a gyakorlatorientált képzés miatt jó diáknak lenni a Széchenyi-egyetemen. Tovább olvasom