Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Meghívta az Isten: szakácsból lelkipásztor

Győr - Néhány hónapja új lelkipásztor szolgál a Hajnalcsillag baptista gyülekezetben. Mikor Békési Sándor – közel húsz éve – az elhívást kapta, szakácsként dolgozott, majd hamarosan jelentkezett a teológiára.
Közel húsz éve nehéz helyzetbe került Békési Sándor. Az akkor 17 éves fiatalember kikapcsolódni, és nem Istent keresve jelentkezett abba keresztény táborba, ahol már másnap úgy érezte: minden prédikáció személyesen hozzá szól, a lelkész róla beszél.

– Rácsodálkoztam: ki az, aki ennyire ismer? S hamarosan megfogalmazódott bennem, hogy vele, vagyis Istennel szeretném folytatni az életemet – emlékezett Békési Sándor, a győri baptista gyülekezet új lelkipásztora. – Szakács voltam és úgy gondoltam, elég, ha a munkahelyemen teszek bizonyságot hitemről.

Aztán egyre erősödött az elhatározás, amihez egy lelkész temetésén kaptam a döntő mondatot: „Isten egy embere elment, ki lesz, aki a helyére beáll?" Ekkor jelentkeztem a baptista teológiára...

Békési Sándor a folyók városába nyolc év kazincbarcikai szolgálat után került. A bemutatkozó látogatás után szinte az egész gyülekezet rá szavazott, lelkészüknek választották. Győr mellett ő pásztorolja, látogatja még a téti, mosonmagyaróvári és győrújfalui híveket is.

– Elkötelezett, élő közösség a győri. Szeretném, ha minél jobban megismernének bennünket, kapcsolatot építhetnénk a városban mellettünk szolgáló felekezetekkel, és hitünkről nemcsak imaházunkban, hanem a munkahelyen, az iskolában, az utcán is bizonyságot tennénk – hangsúlyozta Békési Sándor.

Olvasóink írták

  • 1. ASHER 2009. március 04. 18:02
    „meghivta az I.-sten???????
    MAZEL TOV!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem félünk a farkastól

Kritika - A házasság, vélekedik Karinthy, egy nehéz egyfülű kosárhoz hasonlít. Ketten bírnák el… Tovább olvasom