Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Meghívó egy látványos aluljáró-avatásra

Pénteken délután öt óra tájban megindul a forgalom a győri Nádor aluljáróban.
Az avatás előtt egy héttel kapták meg a meghívót a győri Nádor aluljáró környékén (a Szent István úton és a Tihanyi Árpád úton) lakók. Ebben nemcsak az eseményre invitálja őket a kivitelező Strabag Zrt. területi igazgatója, Bella Tamás, hanem köszönetet is mond csaknem másfél éves türelmükért, megértésükért. A város életében is hatalmas munka ugyanis sokszor kellemetlenséget okozott az itt lakóknak – akik nem jártak panaszfórumokra, mindent meg tudtak beszélni az építőkkel, s inkább csodálkozva, várakozva figyelték a munkálatokat.

Munkagépeken, állványokon

Az avatóünnepségre persze nemcsak őket várják, hanem minden érdeklődőt. A szolidra, ám mégis érdekesre tervezett ceremónia július 21-én, vagyis pénteken délután 3 órakor kezdődik. A megyeszékhely életében jeles eseményen jelen lesz Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is.
Az átadó- és köszöntőbeszédeket a hidászok elmaradhatatlan ceremóniája, a söröshordó gurítása zárja, hiszen bár aluljáróról van szó, azért itt három híd (a vasúton, a Révai utcában és az Eszperantó utcában) is épült, gyakorlatilag ezek az aluljáró vázai.

Az eseményre látványos módon is invitálják a város lakóit. Hétfőn délutántól a városháza előtt és a kamarai székház mellett egy-egy „kiglancolt" munkagépen, továbbá a Mester utca–Tihanyi úti körforgalom közepén és a Dunakapu tér Püspökvár felőli oldalánál felállított állványokon olvashatók a meghívók.

Velocipéd és Triumph kabrió

Meglepődhetnek, akik ellátogatnak az aluljáróba, különleges emlékét láthatják a nem is olyan régen még itt állt „repülőhídnak", amelytől sokan a tavalyi lebontáskor nosztalgikusan búcsúztak... Mivel a létesítmény közlekedési célokat szolgál, érdekes kiállítás is várja az avatásra érkezőket. A mosonmagyaróvári múzeum csak erre az alkalomra kölcsönadta féltett darabját, az 1870-ben készült velocipédet. Mellette ott áll majd egy új, szupermodern versenybringa.

Az ’50-es évekből való angol Triumph kabrió társa a legújabb, Győrött készült Audi TT lesz, amelyet így „testközelből" még nem láthatott a nagyközönség. A hajdani „legendás" Pannónia motorkerékpár mellé egy egyedi gyártású, eredeti 1800 köbcentis Harley Davidson motorral szerelt kétkerekű érkezik, a tömegközlekedés múltját és jelenét pedig egy régi „faros" Ikarus 55-ös és a legújabb, 14 méteres győri Credo busz képviseli. Előzetesen annyit még: az avatási ünnepség után, várhatóan délután 5 óra tájban megindulhat a forgalom az aluljáróban.

Régi közmű tört

Most már valóban az utolsó simítások folynak az építkezésen és környékén, apróbb igazítások vannak csak. Itt térünk vissza arra az írásunkra (Csőtörés egy nap alatt, Kisalföld, július 11.), amelyben arról volt szó, hogy a Tihanyi–Szigethy út sarkán csőtörés miatt fel kellett bontani az egy nappal korábban lefektetett aszfaltot. A vizsgálat befejeződött, s e szerint az itt dolgozó alvállalkozó, a Vesztergom Kft. mindenben az előírásoknak megfelelően végezte a munkát, azt a Pannon-Víz műszaki átvevői is megfelelőnek találták.

A csőtörés nem az aluljáró-beruházáshoz kapcsolódó építés területén történt. Pár méterrel odébb, a plázát tűzoltó ipari vízzel ellátó azbesztcső tört el, helyreállításához viszont hozzá kellett nyúlni az új útburkolathoz, ezért tűnt úgy, mintha az építkezésben nem stimmelne valami. Régi közművekkel ilyesmi sajnos bármikor előfordulhat. Információnk szerint ezt az ominózus vezetékszakaszt kiváltják, s más módon oldják meg az üzletház ellátását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teraszügy: már csak egy kérdés tisztázatlan

A teraszügyben már csak egy kérdést nem tisztáztak? Ha a győriek éjfél után haza szeretnének menni akkor van-e még busz? A válasz röviden az, hogy nem. Jelenleg ugyanis Győrben 22.45-kor indul az utolsó busz, így hiába lehetnek nyitva mostantól éjfélig a teraszok, a tömegközlekedésre nem számíthatnak azok, akik a belvárosból mondjuk Marcalvárosba indulnának haza – busszal. Tovább olvasom