Kisalföld logö

2017. 05. 30. kedd - Janka, Zsanett 17°C | 30°C Még több cikk.

Meghalt Makra Ottó

A táplánypusztai Dr. Piróth Endre Mentálhigiénés Otthon igazgatója 62 éves volt.

"Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy 62 éves korában, tragikus hirtelenséggel elhunyt Makra Ottó, a táplánypusztai Dr. Piróth Endre Mentálhigiénés Otthon igazgatója. Halálával az intézmény, a szakma és a megyei önkormányzat is egy kiváló szakembert veszített el. Az elhunytat a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat saját halottjának tekinti.

Emlékét kegyelettel megőrizzük: Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat tisztségviselői és munkatársai"

MAKRA OTTÓ - 1948-2010

Makra Ottó munkássága összefonódik a szociális ellátással kapcsolatos megyei feladatok végzésével. Szociális szervezőként végzett a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskolán. Az 1970-es évek elején szervezett ismeretterjesztő előadások a lelki bajokkal foglalkoztak, és nagy népszerűségnek örvendtek. Az e területen dolgozók – közöttük Mara Ottó is - ekkor határozták el egy telefonos segélyszervezet létrehozását és működtetését. Így 1973-ban – önkéntesek közreműködésével - megalakult a győri szolgálat, amelynek Makra Ottó is alapító tagja volt.

Tapasztalatait módszertani osztályvezetőként az Egyesített Szociális Intézményben, később pedig a táplánypusztai Dr. Piróth Endre Mentálhigiénés Otthonban hasznosította. 1999 áprilisától a megyei önkormányzat által fenntartott szociális intézmény módszertani csoportvezetője, 2004. július 1-jétől az otthon igazgatója.

Sokat tett a szociális szakterületen dolgozók szakmai felkészültségének javításáért, az ápolási-gondozási körülmények folyamatos korszerűsítéséért, az intézményben folyó szakmai munka minőségének fejlesztéséért. Munkatársaival együtt azon fáradozott, hogy modern ápolási módszerekkel, terápiás jellegű foglalkoztatásokkal otthonos légkört, kiegyensúlyozott életkörülményeket biztosítsanak az intézet 350 lakójának.

Az idősek emberi méltósága, anyagi, fizikai, lelki egészsége megőrzése érdekében kifejtett munkája elismeréseként 2006-ban "Idősekért Díjjal" tüntették ki. Több évtizedes szakmai munkáját 2008-ban miniszteri kitüntetéssel jutalmazták, amely egyben az általa irányított kollektíva szakmai munkájának elismerése is volt.

2009-ben a megye szociális és gyermekvédelmi ellátásában végzett kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként dr. Batthyány-Strattmann László-díjat vehetett át.

Olvasóink írták

  • 1. Hugi2 2010. február 15. 22:44
    „Nyugodjék békében részvétem a családnak”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pálinkafőzés otthon?

Adott mennyiséghatárig legálissá tenné a házi pálinkafőzést a Fidesz – ha kormányra kerülne. Tovább olvasom