Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Meghalt Gaál József, a Kisalföld egykori munkatársa

Váratlanul elhunyt Gaál József győri újságíró, a Kisalföld egykori munkatársa.
A forradalommal egyidős volt, 1956-ban született: korosztályának és hivatásának minden lehetőségével, nehézségével és buktatójával is megküzdött élete során. Pályáját a Rába újságnál kezdte. A Kisalföldnél 1977-től 1988-ig dolgozott. Ekkor többekkel együtt úgy érezte, eljött az ő ideje, a szabad szellemű, igazságot mindig kimondó újságírás kora: a Tér-Kép című független nyugat-dunántúli hetilap egyik alapítója lett. Hogy ez ott csak részben valósult meg, nem rajta múlt. Később dolgozott a Nyugati Hírlapnál és a Győri Futárnál. Haláláig a Győr+ városi hetilap munkatársa volt.

Személyiségét jól jellemzi, hogy ezen emlékező sorokhoz kerestünk róla képet a Kisalföld fotótárában, kollégáink saját archívumaiban, s alig találtunk olyat, amelyen jól látható. Pedig ott volt számos sajtóeseményen, újságírók által szervezett rendezvényen. De mindig csendesen, feltűnés nélkül, valahol a társaság mélyén. Pedig igenis jelen volt, s ezt minden bizonnyal most érezzük majd igazán, halála után.

A Győrplusz Média a saját halottjának tekinti. Temetéséről később intézkednek.

A Kisalföld munkatársai is megőrzik emlékét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszűnik a veszprémvarsányi halálkereszteződés a 82-es főúton?

A Magyar Közút szakemberei végeztek a csomópont átalakításának előkészítésével. A szükséges körforgalom megépítése körülbelül 120-130 millió forintba kerül. Tovább olvasom