Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Meghalt egy munkás a győri Audi-építkezésen

Infornációnk szerint munkahelyi balesetben meghalt egy munkás az Audi győri gyárának építési területén szerdán.
14 óra 50 perc: Meghalt szerdán egy munkás az Audi új gyárának építkezésén. Információnkat Czechmeister Mónika, az Audi Hungaria Motor Kft. szóvivője is megerősítette. A férfi az egyik csarnok építésén dolgozott és nyolc méter magasból esett le. A baleset körülményeit a rendőrség munkaügyi szakértők bevonásával vizsgálja.

Kocsis Tünde alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője érdeklődésünkre elmondta, hogy a szerencsétlenül járt 50 év körüli illető lengyel állampolgár, aki az egyik alvállalkozó munkatársa volt. Ahogy arról korábban hírt adtunk, már márciusban is történt hasonló tragikus baleset az Audi építkezésen. Akkor egy 45–50 év körüli, Romániából érkezett férfi zuhant le, aki az úgynevezett G50-es csarnok födémrészénél tevékenykedett, amikor – információink szerint – egy egyméteres, félrecsúszott rács miatt nyolc-tíz méteres magaságból a mélybe zuhant és meghalt.

Olvasóink írták

35 hozzászólás
12
 • 35. w9000 2012. július 27. 20:40
  „Hibás a nézet, mely szerint azért kell betartani a biztonsági előírásokat, mert arra jön az ellenőr.
  A boltban fizetni az áruért sem azért kell, mert ott áll a pénztáros.

  Meg kell érteni és alkalmazni tudni a mögöttes tartalmat és szándékot.

  Én nagyon sajnálom ezt a vendégmunkást is, őt is hazavárták.”
 • 34. Goldmund 2012. július 27. 09:48
  „28. Punxsutawney_Phil 2012.07.25. 23:26
  "Mi köze is van ehhez az Audinak? ........ Kiírtak egy tendert: adott munkára, adott időre, adott minőségre. Az nyert, aki ezeket a feltételeket a legjobb áron vállalta."

  Ez nem így van. Aki a tendert kiírja, annak kb. tudnia kell, mi a reális ár, ha minden szabályt betartva csinálják. Ha valaki mélyen aláígér, és ő nyer, akkor a kiíró pontosan tudja, hogy vagy a minőség lesz sz..., vagy feketén dolgoznak a munkásaik, vagy képzetlenek, vagy valami egyéb disznóságot csinálnak.
  Ebből viszont az is következik, hogy a tisztességes vállalkozónak esélye sincs nyerni egy ilyen tenderen. Ettől züllik le az egész vállalkozói világ.
  Az AUDI erkölcsi (nem jogi!) felelőssége ott van mindkét haláleset mögött!”
 • 33. Ják 2012. július 26. 20:52
  „Bitman: jártál az építkezésen? Elég komoly munkavédelmi ellenőrzés van kinn. Nyilván nem tudnak mindenki mellé odaállni. Elmondják a kötelező oktatáson is, hogy két méter fölötti magasságban kösse ki magát, aztán naponta ellenőrzik, hogy megcsinálta-e. De vannak, akik azonnal lecsatolják a védőfelszerelést, amint nem látják őket, vagy csak magukra akasztják, de nem csatolják be. Mindenhol vannak ilyenek, a hülyékkel nem lehet mit kezdeni.”
 • 32. Pofátlan 2012. július 26. 19:32
  „13. titokgyula.
  A magyarok akarnak dolgozni az épitőiparban, de a magyar vállalkozók kihasználjáka munkásaikat. A pár fős cégnél, ahol én dogozok, 4 éve nem volt béremelés, 8 éve ugyanannyi a szabadságpénz, az étkezési utalvány összege a tavalyi 3500 ft-ról 3000-re csökkent idén. Ruhát nem kapunk, bakancsot úgy másfél évente kapunk. Karácsony előtt még azt sem mondja a főnököm hogy kellemes ünnepeket, nemhogy pénzt adna. Ráadásul felháborodott a főnököm legutóbb, hogy nem vagyok neki hajlandó Ausztriában pár napot, az itthoni, magyar órabéremért dolgozni. Nos ezért kénytelen a magyar épitőipari munkás külföldre menni dolgozni, az ilyen pénzéhes, szemét, tisztességtelen magyar épitőipari vállalkozók miatt.”
 • 31. ATX 2012. július 26. 11:42
  „Miért kell külföldi munkásokat alkalmazni? Nincs elég magyar munkanélküli?”
 • 30. colomano 2012. július 26. 08:59
  „umberto, azt a 20 milliárd Ft-ot nem egész egy év alatt visszafizetik szja formájában az államkasszába...”
 • 29. oooo 2012. július 26. 08:21
  „most mennyivel lennénk beljebb ha magyar munkás halt volna meg? okosok....”
 • 28. Punxsutawney_Phil 2012. július 25. 23:26
  „Részvétem a tragédiában elhunyt ember családjának.
  És a kommentelők családjának is...
  Mi köze is van ehhez az Audinak? Majd ha a szerelősoron valakire rászakad egy autó, akkor lehet károgni.
  Kiírtak egy tendert: adott munkára, adott időre, adott minőségre. Az nyert, aki ezeket a feltételeket a legjobb áron vállalta. Ez egy profitorientált cég, nem a magyar állam, nem kell a mutyit keresni! Az, hogy ezt az építkezést a kivitelező milyen körülmények között bonyolítja, ahhoz az Audinak semmi köze.”
 • 27. Voyager 2012. július 25. 23:11
  „21. norbika96 2012.07.25. 20:05" A magyar meg hol van?" Megmondom neked, Ausztriában, Németországban. Rendszeresen találkozok velük kinti építkezéseken.”
 • 26. junipoli 2012. július 25. 21:50
  „23. umberto: közel jársz. De miért rossz a magyar államnak, hogy Győrben és nem Gönyűn épül a logisztikai park? Pozsony - az valóban bukás lenne.
  22. Bit-man: német precizitás - ennek a hantának még bedől valaki ?
  A munkavédelmisek csak a jogszabályokat próbálják betartatni - mint mindenki, a saját seggüket fedezik. És itt jön 20. Goldmund megjegyzése: Eiff3l torony - akkor nem a jogról volt szó, nem alá és fölérendeltek szívatták egymást, hanem kollégák egy célt akartak megvalósítani (érdemes megnézni egy alvállalkozói szerződést, néha én arcom ég, hogy kénytelen vagyok ilyet elolvasni).
  14. zsi-ci: Egy autógyár építése iszonyú sok különleges feladattal jár, és egy 10 milliós nemzet nemzet nem lehet minderre felkészülve. Tudomásul kell venni, hogy a német 80 milliós, a lengyel egy 40 milliós, a román egy 30 milliós nemzet. Ennél fogva a specializáció nagyobb, bizonyos dolgokban felkészültebbek és jobbak. Hogy tisztázzuk: az építmények, közművek, utak, parkosítás stb.- ez a körítés. Ezeket a technológia köré építik, azt védik és azt szolgálják ki. Biztos lehetsz benne, hogy a technológia ezeknél többe kerül. Hidd el, a magyar vállalkozók nem hiszik, hogy lehúzhatják az Audit. Egyébként mi ugyanúgy megyünk ki a németekhez, a lengyelekhez és a románokhoz is.”
 • 25. ekkenekepen 2012. július 25. 21:43
  „Le<moderálva>om az audit a kompániájával együtt. Tetű banda.”
 • 24. háté 2012. július 25. 21:20
  „Lehet, hogyha magyar- győri alvállalkozókat, szakembereket alkalmaznának, halálesetről sem kellene írni?
  A legkorruptabb város jelenleg Győr, élen a BoBo kft-vel.”
 • 23. umberto 2012. július 25. 20:21
  „Eddig is nyílt titok volt, hogy az Audi gyárépítésen alig kapnak szerepet magyar vállalatok. A fővállalkozó sem magyar cég.
  Most látjuk, hogy két munkás meghalt már, egy sem magyar - nem gondolom, hogy a külföldiek fegyelmezetlenebbek, inkább csak azt, hogy már a kétkezi építőmunkások jó része sem magyar.

  A magyar állam (asszem) 20 mrd Ft támogatást adott a beruházáshoz.

  A magyar állam szívni fog, mert az Audi nem Gönyűn képzeli el a logisztikai parkját, hanem Győrben (korábban pedig még Pozsony is szóba jött...).

  Nahát ennyit az Audiról. Lehet, hogy relatív sok embernek adnak munkát, de azért ez nem jótékonykodás, mert közben jól lehúzzák a magyar államot és a magyar munkásokat az extraprofitért, egyébként meg tojnak ezek ránk, tetves helóták nekik a magyarok, szolganép, semmi más.”
 • 22. Bit-man 2012. július 25. 20:19
  „Mellékesen megjegyezném, az audi, a német precizitás, munkavédelem nem itt van. Magyar ellenőrök, cimborák, pajtik, pénzéhes emberek. Tisztelet a kivételnek. Mindenkit meg lehet venni! Az meg hogy egy munkás nem tart be minden szabályt múlik a munkáson is és a főnökén is. Nekem volt olyan munkahelyem, a fönököm közölte hogy ha leesek, majd rámkötik a hevedert mire jön a munkavédelmis!”
 • 21. norbika96 2012. július 25. 20:05
  „Remélem a tisztességes alvállalkozót rendesen elrendezik!Mit keres itt lengyel vendégmunkás???
  A múltkor romániai a következő kenyai lesz!A magyar meg hol van?”
 • 20. Goldmund 2012. július 25. 19:50
  „Hadd jegyezzem meg, hogy száz éve, az Eiffel torony építésekor SENKI nem szenvedett halálos balesetet. Pedig az jóval magasabb, mint az AUDI épületei!
  Van még hová fejlődni, hogy elérjük a 100 évvel ezelőtti (!!!) Franciaországot!”
 • 19. dagobert 2012. július 25. 18:59
  „bojtár!!!! ez sajnos ma délután!!!”
 • 18. pörkölt 2012. július 25. 18:52
  „ennyire debil vagy, hogy olvasni se tudsz ?
  Ma délután történt!”
 • 17. zsi-ci 2012. július 25. 18:48
  „16! Ma délelőtt!”
 • 16. bojtár 2012. július 25. 18:30
  „Meghalt egy munkás a győri Audi-építkezésen
  ez már mikor volt ember?”
35 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Koppány Attila festőművész kiállítása - képgaléria

Megnyitották Koppány Attila festőművész Töredékek című kiállítását a Városi Művészeti Múzeumban… Tovább olvasom