Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Meghalt a győri kórház udvarán - szívelégtelenség az ok

Lezárult a hatósági boncolás és a belső vizsgálat annak a néninek az ügyében, akit a hétvégén holtan találtak a győri Petz-kórház udvarán.

Szívelégtelenség okozta a tragédiát, az ápolási osztály személyzete nem hibázott – tudta meg a Kisalföld.

Nem kihűlés, hanem hirtelen szívelégtelenség okozta annak a néninek a halálát, akinél az elsődleges vizsgálatok során még kihűlést valószínűsítettek. A tragédia ugyanis a rettentően hideg múlt hétvégén történt, az asszonyt pedig a Petz-kórház Zrínyi utcai telephelyének udvarán találták meg.

Prof. Oláh Attila, a kórház orvosigazgatója tájékoztatta erről a Kisalföldet, akit arról a belső vizsgálatról is kérdeztük, amelyet az ügyben rendeltek el. Az orvosigazgató elmondta, a tűzvédelmi szabályzat (BM-rendelet) szerint az ápolási osztályon sem lehet bezárni ajtókat, hogy ha esetleg menekülni kell, akkor ne legyen elzárt folyosó. Ezen az osztályon elővigyázatosságból bezárták ugyan az ajtót, de a kulcsot – épp az előírás miatt – a zártban hagyták, a néni így tudott távozni.

Az osztály belső szabályzata szerint óránként ellenőrzik a betegeket, most is egy órán belül észlelték az egyik ápoltjuk eltűnését. Keresni kezdték előbb az épületben, majd a Zrínyi utcai telephely udvarán is. Mivel nem találták, ezért hívták a rendőrséget, végül a rendőrökkel együtt találták meg az akkor már sajnos halott nénit.

A lényeg: a belső szabályzat szerint jártak el a nővérek, ezért felelősség nem állapítható meg az osztályon dolgozók tekintetében sem – tette hozzá Oláh professzor.

A rendőrség ettől függetlenül folytatja a rendkívüli haláleset miatt indított, közigazgatási eljárást. Természetesen várják a boncolás és a kórházi vizsgálat eredményét is, amelyet – mivel azok csak pénteken zárultak le – még nem kaphattak meg.

Olvasóink írták

 • 13. himbi 2013. február 05. 20:31
  „http://www.mnsza.hu/szivbeteg/beteg/elegtelen.php

  "...A szívelégtelenség gyakoriság a teljes népességben 2-3 % közötti. Tünetmentes kamrai működészavar körülbelül a lakosság 4 százalékában fordul elő, közöttük kialakulhat tünetet okozó szívelégtelenség is. Idős korban a gyakoriság megemelkedik, 70-80 évesek között: 10-20%. A szívelégtelenség magas halálozású betegség..."”
 • 12. vikri 2013. február 02. 22:37
  „Igazad lehet, Goldmund!
  De azért egy 90 éves embert is megillet az életéhez és a méltó halálhoz való jog.
  /És még valami: ahogy kitűnhetett: nem a kórházat kritizáltam.../”
 • 11. Goldmund 2013. február 02. 19:43
  „Jaj, vikri!
  Egy 90 év fölötti emberről van szó!
  A szíve már végigdolgozta, amit lehetett. Másnak jó, ha 20 évvel kevesebb időt kibír.
  Ha lett volna megfelelő felügyelet....
  Persze! Meg ha ott lett volna Dézsi doktor.... , ha ott lett volna Papp Lajos szívsebész.....
  Akkor mit lett volna? Pár hetet még él, és akkor áll meg a szíve?”
 • 10. vikri 2013. február 02. 12:58
  „Azért az kérdés, hogy megfelelő felügyelet mellett a szívelégtelenség kezelhető lett volna-e?

  Itt a hangsúly a "megfelelő"-n van: hogyan is lehetne "emberbarát" szabályzatot hozni és betartatni kis létszámú, túldolgoztatott és alulfizetett személyzet mellett...”
 • 9. hümm 2013. február 02. 12:07
  „A vizsgálat sikeresen lezárult, a törvénybe írottakat betartották, az eredmény, a kórház számára megnyugtató, senki sem hibázott és a közvélemény megnyugodott.
  Kell még valami? Soha nem lesz felelőse semminek, ebben az országban, míg a kéz kezet mos rendszerek működnek kiválóan.
  Senki sem szólhat semmiért, mert kéz kezet mos. Ettől próbálnak megszabadulni mostanság, de nem könnyű a dolguk az biztos, mert aki ebben él ebben nőtt fel ebből profitál nap mint nap, nem adja fel egykönnyen, mert a végén még dolgoznia kellene, nem csak a telefonkönyvecskéjét kinyitni és telefonálgatni.”
 • 8. InciFinci 2013. február 02. 10:59
  „A vizsgálat lezárult..., de ne hagyják abba és kicsit járjanak utánna, hogy mennyi lóvét kell a főorvos és a nagyhatalmú főnővér zsebébe tenni, hogy bekerülhessen valaki az ápolásiosztályra. Lehet, hogy maffiaszerűen működik a dolog, csak nekem ez eddig nem jutott eszembe?!
  Én egyébként a 84 éves öreganyámat gondozom, olyan dg-vel, hogy... Minimál nyugdíja van, vagyona 0, pedig bepesszoltam már volna ... csak nem tudom megfizetni a tarifát.”
 • 7. oxana 2013. február 02. 10:30
  „Honnan tudjátok, kinek van igaza? Akkor meg ne osszátok itt az észt.”
 • 6. PaPa 2013. február 02. 08:06
  „Ha munkahelyen vagy az életben elrontasz valamit és te vizsgálod ki az esetet nem képzeled, hogy elismered hogy hibáztál. Várható volt, hogy nem meg fagyot.”
 • 5. nils 2013. február 02. 04:31
  „magyar egészségtelenügy”
 • 4. 41 2013. február 01. 22:46
  „32-2.Ez az arány Beteg-Nővér.A legjobb szakember sem tud mindenhol ott lenni.”
 • 3. Lobbo71 2013. február 01. 19:30
  „1. Mankapunka: ha te elkúrsz valamit a munkahelyeden, akkor megdicsérnek? Jó hely lehet.”
 • 2. HarconaMarcos 2013. február 01. 16:32
  „Jó, ha nem engedik ki az osztályról, akkor pedig még sétálni sem sétálhat a levegőn...”
 • 1. Mankapunka 2013. február 01. 16:09
  „Tehát akkor nem megfagyott kórházat szapulók. Hogyha nem tetszik az egészségügyi ellátás, akkor ne menjetek oda, keressetek magatoknak magánpraxist műtéthez, vagy gyógyítsátok meg magatokat otthon.

  Aki meg hibapert indít egy kórház ellen, én azt örökre kitiltanám a bármelyik kórházból. Nem az van írva az ajtajukra, hogy mindenkit megmentenek 100 %-osan.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A téti anya és lánya egymást gyógyítanák

Hamarosan újra megműtik a farkastorokkal és nyúlajakkal született Dorkát. A család segítséget kér. Tovább olvasom