Kisalföld logö

2018. 08. 22. szerda - Menyhért, Mirjam 20°C | 31°C Még több cikk.

Meggondoltuk magunkat, a mester szerint nem kaphatjuk vissza a foglalót

Olvasóink lakásfelújítással kapcsolatos fogyasztóvédelmi panaszait gyűjtjük össze és a Gazdasági Versenyügyi Tanácsadó Iroda válaszaival együtt jelentetjük meg ezeket.
 

Egy magát több helyen hirdető vállalkozóval megállapodtunk, hogy kicseréli a nyílászáróinkat korszerűbbekre még tél előtt. Előleget is átadtunk neki, de később meggondoltuk magunkat a párommal, úgy véljük, túl nagy beruházás ez nekünk. A mester azt mondta, a foglalót nem kaphatjuk vissza, hiába próbáltunk a jóérzésére hatni.


Ha olvasóink nem egy üzletben rendelték meg a nyílászárókat, hanem például az otthonukban kötötték meg a szerződést, akkor 14 napon belül elállhatnak attól és mindenképp vissza kell nekik fizetni – legkésőbb 14 napon belül – azt a pénzt, amit a mesternek korábban odaadtak. Kivételt csak az jelenthet, ha kérésükre egyedi ablakot állítottak elő, de a leírtak alapján az elállást a kereskedő nem vitatta.

Ha kicsúsztak a 14 napos elállási határidőből vagy üzletben kötöttek szerződést, akkor az a döntő, hogy előleget vagy foglalót fizettek-e. Ha előleget adtak, az mindenképpen visszajár, mert nincs jogkövetkezménye, az első vételárrészletnek minősül. Ha foglalót adtak, akkor elveszítik azt, mivel a szerződés meghiúsulásáért ők a felelősek.
Fogyasztóvédelmi tanácsadás
A Gazdasági Versenyügyi Tanácsadó Iroda Győrben, a Bajcsy-Zsilinszky út 44. szám alatt hétfőn és szerdán 13.30 és 17.30, kedden, csütörtökön és pénteken 8.30 és 12.30 óra között tart nyitva (30/891-6625, gyor@versenyugyi-tanacsadoiroda.hu).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drámai napok az utakon: 5 éve történt a hófúvás, amikor sokan példát mutattak összefogásból

Drámai napok az utakon: 5 éve történt a hófúvás, amikor sokan példát mutattak összefogásból
Öt éve volt minden idők egyik legemlékezetesebb március 15-éje: ezrek ragadtak az utakon a rettentő… Tovább olvasom