Kisalföld logö

2017. 02. 20. hétfő - Aladár, Álmos 0°C | 9°C Még több cikk.

Megetették a vendéglőst?

Három és fél hete nem mindennapi bulit jegyeztek a győri Nimród étteremben. A tulajdonosnak is emlékezetes marad az éjszaka, ha másért nem, mert azóta is futhat a pénze után.
Tüske Tamás
Tüske Tamás elsősorban magát hibáztatja azért, mert – úgy tűnik – rossz üzletet kötött. A főváros felé volt éppen félúton, amikor április 14-én a helyettese azzal hívta fel telefonon, hogy másnap 70 személyre lefoglalnák az éttermet. A dolog nem volt gyanús, annál inkább sem, hiszen a megrendelő, L. Tamás készpénzben százezer forintot azonnal leszámolt. Abból sem csináltak ügyet, hogy a pultnál két roma volt a megrendelő, mert eddig bőrszínre való tekintet nélkül kiszolgáltak bárkit, a fizetéssel pedig soha nem volt gond.

„ Ha tudom, lehet, hogy nemet mondok"

– Fogalmam sem volt, milyen alkalomból jön össze ez a társaság, ha biztosat tudok, lehet, hogy nemet mondok, hiszen köztudott, hogy közülük néhányan az ország több városában tetemes összegre rúgó számlát hagytak hátra – szögezi le elöljáróban a vendéglős, akinek az utóbbi napjait és éjszakáit is alaposan megkeserítette a hiány. – L. László börtönből való szabadulását nálunk szerette volna emlékezetesebbé tenni a társaság. Hetven helyett valamivel több mint 200 adag ételt szolgáltunk fel, hogy a tequilák, márkás whiskyk mennyiségéről már ne is szóljak. Vegyestálakat hordtunk ki, mindenki annyit ehetett, amennyit bírt.
Az étteremben az a szokás, hogy éjjel 11 óra körül a főnök összeszámolja, miből mennyi fogyott. Most is így történt, ám a tulajnak a 674 ezer forint helyett mindössze 100 ezer forinttal nyomták ki a szemét. Tüske Tamás elmondta, hogy a fizetésre egyórás, egynapos, majd mindig más és más ígéretet kapott, pénzt azonban azóta sem látott. Tanácstalanságánál ma csak a mérge nagyobb.
– A megadott telefonszámon a megrendelő L. Tamás felesége jelentkezik, vagy néma a készülék – folytatja. – Már nem hiszek másban, mint a nyilvánosság erejében, hiszen az összeírt számlákon, fogyasztott étel-, itallistán kívül sajnos nincs más a kezemben.
„ Tizennyolc éve vagyok a szakmában, de még így nem vertek át, s attól tartok, ez mással is megtörténhet."
A konyhai valamint a felszolgálószemélyzetnek pénz helyett „ígéretet" nem tehetünk a borítékba.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diplomás állásbörze kilencedszer

Idén közgazdasági végzettségűeket kereső cégek is megjelentek a Győrben szerdán rendezett… Tovább olvasom