Kisalföld logö

2017. 01. 22. vasárnap - Vince, Artúr -9°C | 2°C Még több cikk.

Megerőszakoltak és meggyilkoltak egy 83 éves asszonyt

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt a Győri Ítélőtábla kedden két bajnai férfit, aki megerőszakolt, megvert és kegyetlenül meggyilkolt egy 83 esztendős asszonyt a Komárom-Esztergom megyei faluban.
Az eset még 2004-ben történt, ám az első fokon született határozatot hatályon kívül helyezte a Győri Ítéltőbla, amely a megismételt eljárásra most tett pontot. Az elítéltek legkorábban 35, illetve 40 év múlva szabadulhatnak ki - persze ha megérik ezt a kort a fegyház falain belül.

Még a sokat látott ítélőtáblán is ritkaságszámba megy az a szörnyű bűntett, amit a két fiatal férfi elkövetett. Egyikük névnapját ünnepelték a dorogi térségben fekvő faluban, s már erősen ittasan határozták el, hogy pénzt szereznek. Kánya Ferenc javasolta, hogy törjenek be az általa ismert, egyedül élt özvegy házába és vegyék el a pénzét. Először be akartak mászni az asszonyhoz, de a csengő váratlanul megszólalt és a sértett kijött az ablakhoz. Ekkor először Kánya Ferenc, utána Marsi Sándor is elkezdte ütni és rúgni testszerte, követelve, hogy adja oda a pénzét. A szerencsétlen áldozat erre nem volt hajlandó, erre Kánya parancsára Marsi levetkőztette derékon alul, előbb egyikük, majd másikuk gyalázta meg. A nyakat ért támadások, szorítások folytán a sértett megfulladt, a két gyilkos pedig visszament inni, kezükben két lopott aranyórával és egy órás rádióval.

Kánya Ferenc 33 éves, legkorábban 73 évesen szabadulhat. Társa, Marsi Sándor 63 éves lesz.

Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. antilibsi 2010. augusztus 20. 08:28
  „Dögöljenek meg ezek az állatok!”
 • 32. Ing.Böck 2010. június 04. 17:11
  „Úgy tünik, a magyar gyomor nem ismer határt !!!!!”
 • 31. accelerator 2010. június 02. 22:48
  „Erre túl sok jót nem lehet írni... Talán ezeknél bejön az a dolog, hogy "mindenki amit érdemel azt kapja..." Főleg a börtönökben szeretik az ilyeneket. Egy rangsorban van a gyerek, vagy az anyagyilkossággal. Remélem jó pár év kínlódás után még lesznek a hírekben...”
 • 30. thn_123 2010. június 02. 21:27
  „Megint a "moderálva" rablógyilkos fajzatjai öltek, emberalatti, sátáni kegyetlenséggel. De "ugyebár" nem a fekete rasszistáktól, hanem a Gárdától kell rettegni, hazudják a parlamenti cionista pártok.

  M. Sándor és K. Ferenc még 2004-ben Sándor-napot ünnepelt, de amikor pénzük (és ezért italuk is) elfogyott, úgy gondolták, betöréssel szereznek pénzt a további mulatozáshoz. Részegen törtek be a 83 éves nénihez, aki nem volt hajlandó elárulni, hol tartja az értékeit, ezért brutális vallatásba kezdtek: felváltva verték az özvegyasszonyt, majd amikor ez nem vezetett eredményre, megerőszakolták, végül megfojtották és a holttestet az ágyra dobták, azt pedig felgyújtották.

  Zavaros tanúvallomásaikban folyamatosan egymás ellen vallottak, de az ügyben eljáró ügyész, dr. Beke Judit már a múlt heti tárgyaláson is kiemelte: a kaposvári gyilkosságnál (amikor is két fiú saját osztálytársát gyilkolta meg) is kegyetlenebb módon végeztek idős áldozatukkal a férfiak, ezért a törvény teljes szigorával kell lesújtani rájuk.

  A 32 és 26 éves gyilkosokra valóban a törvény teljes szigorával sújtott le a törvény: mindketten életfogytiglani fegyházbüntetést kaptak, M. Sándor legkorábban 35, K. Ferenc pedig 40 év múlva szabadulhat. Tíz évre a közügyektől is eltiltották őket.

  Társtettesként, különös kegyetlenséggel, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettében és többek által elkövetett erőszakos közösülés bűntettében találta őket bűnösnek a bíróság. K. Ferencet hamis vád bűntettében is bűnösnek mondták ki.

  - Olyan rendkívüli brutalitással vetettek véget az özvegy életének, hogy a törvény teljes szigorával le kell sújtani. Önöket a bíróságnak olyan helyzetbe kellett hozni, hogy lakóközösségüket önöktől egy életre megvédje. Itt nem lehet más ítélet csak életfogytiglan, hogy önök már ne lehessenek olyan helyzetben, hogy bármilyen bűncselekményt elkövethessenek. Itt nincs bocsánat, megbánás, feloldozás. Csak egy dolog lehet, a bűnhődés. Nem mondom, hogy emberi mivoltukból kivetkőzve követték el ezt a súlyos bűnt, mert erre csak egy ember képes. És Miért? Két karóráért és egy elemlámpás, rádiós óráért? - tette fel a kérdést az indoklásban dr. Fülöp Zsolt tanácselnök.

  A tanácselnök kijelentette, az biztos, amikor M. Sándor és K. Ferenc a tetthelyre ért, az idős hölgy élt, mire elmentek, meghalt. Ez idő alatt csak a két vádlott volt nála. Megtudtuk, a nyolcvanhárom éves hölgy testén harmincnyolc különböző sérülést találtak. A bíróság szerint bizonyítható, hogy mind a ketten, felváltva, szándékegységben bántalmazták az asszonyt, még ha K. Ferenc állította is, ő csak értékeke után kutatott. Fülöp Zsolt tanácselnök azonban úgy fogalmazott:

  ,,A másodrendű vádlott minden tagadása ellenére a tárgyaláson azt a kijelentést teszi, hogy a pénzszerzés módszerébe a rablás még belefér. Hát ha valakinek ilyen a hozzáállása, hogy a pénzszerzés módszerébe a rablás még belefér, akkor ez a megyei bíróság álláspontja szerint az életfogytiglanba fér bele."

  Az ítélethirdetést a két vádlott nyugodtan fogadta. Nem rezdültek meg. Az indoklás alatt azonban többször is lehajtották a fejüket, M. Sándor párszor könnyeit törülgette.

  Az ítélet nem jogerős. Az ügyész súlyosbításért és az aljas indok megállapításáért, a védők enyhítésért fellebbeztek. Mindkét vádlott kérte, mentsék fel az emberölés vádja alól, K. Ferenc a felmentést az erőszakos közösülés alól is kérte.

  M. Sándor ügyvédje a múlt héten még azzal védte az elkövetőt, hogy ,,M. Sándor cigány származású, és nem ismerte az áldozatot. Feltételezhető, hogy egy 83 éves nő, akit sötétben ilyen módon bántalmaznak, ha felépülne se tudná a falu másik végén élő cigány fiút azonosítani. Azt a férfit, azonban, aki többször is dolgozott a szomszédjában, felismerte volna."”
 • 29. lzsuzsanna 2010. június 02. 12:16
  „Deir_Yassin egyetértek veled, minden kollégiumban omlik a vakolat, a középiskolaiban is, az ott kapott étkezés megoldhatatlan pl egy cukorbeteg gyerek esetén. A börtönben meg még arra is figyelnek milyen vallás szerint étkezik az elkövető. Adnék én neki, éljen kenyéren meg vizen, vissza a halálbüntetést, szemet szemért!!! Akkor meggondolnák kétszer is mit csinálnak az "emberek".”
 • 28. Mankapunka 2010. június 02. 10:54
  „Misztertejfel

  Egy próbára jössz hozzánk????”
 • 27. szocdem 2010. június 02. 10:33
  „"Azért köztetek is van ám egy-két pszichopata. Aki például már részletesen kigondolta az elítéltek megkínzását, arra sem bíznám az életemet. :))"

  A helyzet az, hogy az etológia ezeket az egyedeket az alklamatlan kategoriába sorolja. (Van alkalmas, (vezető) és alkalmatlan egyed, a jó meg a rossz fogalmát csak a hülyék meg a társadalomtudósok használják a dolgok leírására)
  Mint alkalmatlanok, viszont rendelkeznek ugyan azokkal az ösztönökkel amikkel a normálisak, tehát megpróbálják az alkalmasságukat bizonyítani. Például úgy, hogy megtámadják - sokszor túl agresszívan - azokat, akik a falka (közösség, csoport) valamely szabályát megszegik. Persze csak addig acsarkodnak, amíg az igazán alkalmasok szét nem csapnak köztük:)))
  Többet a viselkedésről, a cselekvések és viselkedések természetes motivációjáról többet is megtudhatsz pl. Lorenz munkásságából, amit ha megismersz, vélhetően sajnálni fogod ezeket az (alkalmatlan) egyedeket...”
 • 26. kolombela 2010. június 02. 10:26
  „gy látszik ez atendencia folytatódik.

  " Megint gyilkoltak a cigányok: legújabb áldozatuk egy 81 éves néni

  Az alábbi rablógyilkosságot egy 12-14 év közötti, a rendőrség által is egyértelműsítetten cigány követte el. Mint tudjuk, 14 év alatt nem büntethető senki, ,,hála" rég elavult, a fehérekhez (akkor még messze nem volt ennyi cigányunk) igazított törvényeinknek. Lefogadjuk, ezt a purgyét se fogják megbüntetni, pedig ha rablógyilkolni tud, akkor ezzel is igazolta felnőtté válását és büntethetőségét.
  Miközben - ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni! - a demokrácia őshazájában, az USA-ban, simán lesittelnék az ilyet, függetlenül annak korától (kapcsolódó cikk ITT; egyéb, átvételre feltétlen érdemes amerikai ,,jóságok", pl. Tent City és önellátó börtönök, ITT). Orbán, Pintér, nagyon itt az ideje a sziklakemény törvénykezésnek és a büntethetőségi korhatár drasztikus lecsökkentésének. Ha meg nem csináltok semmit, akkor ősszel, az önkormányzati választásokon úgyis mentek a levesbe. Remélem, ezzel tisztában vagytok, kicsit megemberelitek magatokat és rendet vágtok.
  Az eredeti cikk:
  Meghalt egy idős asszony, utcán támadta meg egy fiú
  Pécs | Ismeretlen tettes megtámadott egy 81 éves hölgyet (.. Tipikus ,,bátor" cselekedet. Ennyire ,,bátrak" a cigányok, csak idős, védekezésképtelen néniket mernek kirabolni... és még mi fogjuk vissza magunkat, és ne mondjuk azt, hogy ezek egyszerűen nem emberek, és minimum úgy kellene velük bánni, ahogy az olaszok teszik...) Pécsett, aki a támadás következtében elesett, beverte a fejét, majd később emiatt elhunyt. Rendőrségi közlemény.
  ,, A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság állampolgárok segítségét kéri az alábbi ügyben:
  2010. április 20-án 11:15 óra körüli időben Pécs-Meszesen, az Apaffy u. és a Gábor Áron u. kereszteződésében ismeretlen tettes megtámadott egy 81 éves nőt, akinek kezéből kitépte a táskáját. A táskát visszatartani igyekvő idős sértett elesett, és fejét az úttestbe beverte, későbbiekben az elszenvedett fejsérülés miatt elhunyt.

  A támadóról rendelkezésre álló személyleírás:
  - kb. 12-14 év körüli, kb. 160 cm magas, vékony testalkatú, kreol bőrű (.....írja a rendőrségi közlemény. Egyéb kérdés?!) fiú, támadáskor szürkés-fekete szinű kötött sapkát, sötét színű, combközép hosszúságú pulóvert viselt, hátán fekete hátizsák volt.
  Kérjük, hogy aki az említett büncselekménnyel, illetve a keresett elkövetővel, annak kilétével kapcsolatban érdemi adattal, információval rendelkezik, jelentkezzen a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán hivatali időben személyesen vagy a 72/504-436 begin_of_the_skype_highlighting              72/504-436      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting              72/504-436      end_of_the_skype_highlighting telefonszámon, illetve hivatali időn kívül a 107-es vagy 112-es segélyhívószámon."
  (BAMA)" ..<moderálva>”
 • 25. kolombela 2010. június 02. 10:12
  „6. hozzászólás soproni 2010.06.01. 14:43
  Láttál te már az állatvilágban olyat, hogy az egyik állat a másikat csupán a gyilkolás kedvéért megöli a másikat, vagy megerőszakolja? Ugye NEM?
  Ilyenre csak az embernek nevezett véglények képesek. Abban igazad van, hogy az ilyeneket nem lehet embernek nevezni, de könyörgöm, ne sértsd meg az állatvilágot.”
 • 24. Misztertejfel 2010. június 02. 09:13
  „Azért köztetek is van ám egy-két pszichopata. Aki például már részletesen kigondolta az elítéltek megkínzását, arra sem bíznám az életemet. :))”
 • 23. janika 2010. június 02. 09:03
  „Szerintem annak kellene etetni őket, aki nem képes dolgoztatni őket az önellátásért!Ez pedig az országunk vezetése!Ki kerülne a havi több millióból!”
 • 22. piteam 2010. június 02. 05:43
  „A Kisalföld honlapja ismét a helyzet magaslatán ! Tudja mivel ettese a Család Napilapja olvasóit !
  Nem veszik észre, hogy napról napra fogy vásárlóik száma ?”
 • 21. Deir_Yassin 2010. június 01. 23:53
  „Szuper 40 évig etetjük őket napi 8000 ft-ért. Egy egyetemistára meg 3000 ft költ az állam. Nem huhogni kell egyébként hanem a Jobbikra x-elni és akkor az ilyen elkövetők sorsa nem lenne kérdés!”
 • 20. unkown 2010. június 01. 21:40
  „ezért adózok, hogy ők éljenek mint hal a vízben tök feleslegesen?
  ott rohadjon meg éhen szomjan az ilyen, nem hinném, hogy bármit is megérdemelnének...”
 • 19. Csetneky 2010. június 01. 20:50
  „Az ilyen alakokat tényleges életfogytiglanra kellene ítélni egy önfenntartó börtönben, ha már nincsen halálbüntetés.”
 • 18. thn_123 2010. június 01. 20:03
  „Ez ám az igazi Sándor nap megünneplése!
  Kicsit leegyszerűsítették a cikket. <moderálva..>”
 • 17. manoka47 2010. június 01. 19:14
  „Felhábotitó ez a törvény,ugyan ugy végeznék velük,mint ahogy ők tették!!!!!Nem azért dolgozunk keményen hogy az ilyen aljas embereket etessük!!!Remélem csak ez az élvezet volt az életükben!!”
 • 16. Mankapunka 2010. június 01. 18:22
  „Ez Magyarország,amit támogattok:

  http://vastagbor.blog.hu/2010/05/27/harom_leaszfaltozott_foldut_ajandekba_anarchia”
 • 15. Mankapunka 2010. június 01. 18:22
  „Komoly!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Lehet csárázni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 14. igazszó 2010. június 01. 18:21
  „Alsótesten levetkőzni, és darazsak közé, had duzzadjon az erő! Apropó,minek is tartjuk őket 40 évig, élősködni?
  Erre nincs pardon!”
33 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisalfold.hu Vasárnapi túra: két keréken Komáromba

A kisalfold.hu Vasárnapi-túrák utolsó tavaszi állomásán kerékpárral Komáromba kirándul csapatunk… Tovább olvasom