Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Megérkeztek a szavazólapok

Győr-Moson-Sopron - Győrbe szerdán érkeztek meg a vasárnapi népszavazás legfontosabb kellékei: a szavazólapok. Most a voksolással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat közöljük.
A választópolgárok kérdésenként különböző színű szavazólapot kapnak: Egyetért-e Ön azzal, hogy a fekvőbeteg-gyógyintézeti ellátásért a jelen kérdésbe megtartott népszavazást követő év január 1-jétől ne kelljen kórházi napidíjat fizetni? (Lila színű.) Egyetért-e Ön azzal, hogy a háziorvosi ellátásért, fogászati ellátásért és a járóbeteg-szakellátásért a jelen kérdésben megtartott népszavazást követő év január 1-jétől ne kelljen vizitdíjat fizetni? (Zöld színű.) Egyetért-e Ön azzal, hogy az államilag támogatott felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatóknak ne kelljen képzési hozzájárulást fizetniük? (Fehér színű.)

Győrbe tegnap nemcsak a 113 városi szavazókör papírjai és kiegészítő kellékei (urnazáró szalag, jegyzőkönyvpapírok, tollak... stb.) érkeztek meg, hanem a környékbeli falvaké is. Ezeket tegnap néhányan már le is szállították a községekbe.

Három különböző színű lapon lehet választ adni a népszavazás kérdéseire, a lila a kórházi napidíjra vonatkozik. Fotó: H. Baranyai Edina

A szavazatszámláló bizottság tevékenysége ellen, vagy a megyében történő egyéb, a népszavazással összefüggő törvénysértés miatt a Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Választási Bizottsághoz (9021 Győr, Árpád út 32.) lehet kifogással fordulni. Országos szintű törvénysértés esetén kifogást az Országos Választási Bizottsághoz (1051 Budapest, Zrínyi u. 5) lehet benyújtani. A szavazatszámláló bizottság szavazóköri eredményt megállapító döntése ellen fellebbezést az Országos Választási Bizottsághoz kell továbbítani.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Választási Bizottság tagjai: a választott tagok elnöke dr. Schmuck Tamás, elnökhelyettes: dr. Menyhártné dr. Opra Erzsébet, választott tag: dr. Magyarlaki Éva. Delegált tagok: Csefó Zsolt (MDF), dr. Fülöp Attila (MSZP), dr. Vajda Attila (Fidesz/KDNP). A választási bizottság szavazás napi elérhetősége: telefon: 96/522-204, telefax: 96/522-221.

Olvasóink írták

 • 3. joco1 2008. március 07. 06:07
  „2-nek 3X NEM.ill. Érvényes , de eredménytelen.tricse:Az utolsó kérdésre 2002.ota ovi 2x is igent mondont .A "pénzpocsékolás"-nak az elöbbi a célja, hátha harmadszorra sikerül neki.”
 • 2. pixi 2008. március 06. 14:47
  „IGEN, IGEN, IGEN!”
 • 1. tricseésnemválasztokmásiknevet 2008. március 06. 12:07
  „pénzpocsékolás

  miért nem azt kérdezik hogy:

  elege van már az áremelkedésekből?

  elege van már a létbizonytalanságból?

  akar miniszterelnök lenni?

  :))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felfelé kerekítik a nyugdíjakat

Az 1 és 2 forintos címletű érmék bevonása miatt a 2008. március 1-je előtt megállapított nyugdíjat,… Tovább olvasom