Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Megérkeztek a Jedlik híd főtartói

Győr - Fűke Péter városépítési osztályvezető helyszíni szemlén adott számot szerdán a Sziget és Révfalu közötti Jedlik híd építésének állásáról.

A szakember a tájékoztatót abból az alkalomból tartotta, hogy a híd úgynevezett főtartói – a pillérek fölött átívelő vízszintes tartóelemek – közül nyolc már a helyszínen van, a szigeti oldalon. Összeszerelésüket megkezdték, ezután megkezdődhet áthúzásuk-áttolásuk a másik oldalra. Rájuk kerül majd a hídon átvezető utat hordozó monolit vasbeton pályalemez.

Az építők részéről Kovács Ákos projektvezető úgy számol, hogy a főtartókat február végére, március elejére sikerül átjuttatni a révfalui oldalra. Ezután megkezdhetik a pályalemez zsaluzását. A már korábban a mederbe került két ˝kis járom˝ – ezekre támasztva tolják át a főtartókat – mellett a szigeti oldalon a ˝behúzópálya˝ is kap két ideiglenes állványt, ezekből az egyik már a helyére került.

A képünkön látható főtartók áttolását a másik oldalra az összeszerelést követően január második felében kezdik meg. Fotó: H. Baranyai Edina
A képünkön látható főtartók áttolását a másik oldalra az összeszerelést követően január második felében kezdik meg. Fotó: H. Baranyai Edina

A függőleges teherhordók közül itt az ˝A˝ hídfő már kész, mellette a víz alatti beton elkészültét követően a ˝B˝ támasz cölöpeit vésik és építik a felmenő szerkezetet. A révfalui oldalon látható ˝C˝ támasz pillérei közül jelenleg a földet emelik ki, végül a ˝D˝ hídfőnél a felmenőfalat építik, illetve az árvízvédelmi töltés megerősítésén dolgoznak.

Fűke Péter a híd környezetében zajló munkálatok közül megemlítette még az egyetem gyalogos megközelítése érdekében a terület körbehatáro-lását, a csónakházi út ideiglenes átkötését, illetve, hogy megkezdték a szigeti oldalon az új csónakházi út rámpaépítését. 

Olvasóink írták

  • 1. adalfold 2009. december 17. 14:56
    „NAUGYE NEMMEGMONDTAM!!!!!

    ÖSZVÉRHÍD LESZ. NÉZZÉTEK A FEJESCSAPOKAT.
    GYÖNYÖRŰ!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Késtek a vonatok a Budapest-Győr vonalon

A havazás miatt a Budapest-Győr vasútvonalon esetenként 10-20 perces késésekre lehetett számítani… Tovább olvasom