Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Megépül a győri hallgató standja

A március elején zajló Utazás 2010 vásáron Győr olyan kiállítási épülettel vesz részt, amely a Széchenyi István Egyetem építészhallgatói számára kiírt pályázat eredményeként valósul meg.

A legjobb pályaműveket a minap mutatták be.

– Fontos méltó módon megismertetni Győrt más településekkel, régiókkal, és ebben számítunk az itt élő, tanuló fiatalok tehetségére – indokolta az építészhallgatóknak kiírt pályázatot Borkai Zsolt polgármester a városházi sajtótájékoztatón. Az Utazás 2010 pályázaton Győr a kistérséggel együtt vesz részt, ehhez keresett az önkormányzat megfelelő épületet.

– Fontos volt az ˝eladhatóság˝, vagyis hogy a saroképülethez három irányból érkező látogatókat valami megállítsa, a jó átjárhatóság, a látvány és a funkcionalitás egysége, a gyors megépíthetőség – fejtette ki a szempontokat Bodrossy Attila építészmérnök, a bírálóbizottság elnöke, egyetemi docens. Mindezek alapján Erdei Attila álmennyezetes, ötletes reklámhordozókkal ellátott, működőképes épületterve győzött. Ez a kisebb pénzjutalom mellett azzal is jár, hogy tervei megvalósulnak, az ő standjával mutatkozik be idén a megyeszékhely. Második helyre értékelték Élő Tamás és Juhász Patrícia munkáját, mögöttük Kozma Zoltán György és Mózes Ádám pályázata végzett.

A nyertes pályamű: Erdei Attila mutatja be terveit, mellette Borkai Zsolt polgármester és Bodrossy Attila építész.
A nyertes pályamű: Erdei Attila mutatja be terveit, mellette Borkai Zsolt polgármester és Bodrossy Attila építész.

A zárt borítékos elbírálás során a szakmaiság kiemelten érvényesült, a második körbe a szakemberek javaslata alapján jutottak tovább a résztvevők. Elhangzott: a Széchenyi-egyetem építészkara jól vizsgázott a pályázaton, ezért hasonló akciókat terveznek a jövőben is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Interjú Forgács Péterrel: cirkuszporond és rivalda

Forgács Péter a hétvégi győri premier, a Függöny fel egyik kulcsszereplője. A rendező szerepét… Tovább olvasom