Kisalföld logö

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Megelőzhető a szennyvíz feltörése

˝Börcsön, amikor tisztítják a csatorna-fővezetéket, rendszeresen szennyvízben úszik a fürdőnk˝ - panaszolja olvasónk.


Olvasói kérdés

Börcsön, amikor tisztítják a csatorna-fővezetéket, rendszeresen szennyvízben úszik a fürdőnk. A vécéből olyan erővel és mennyiségben tör fel, hogy mindent befröcsköl a bűzös lével. Ez már többször előfordult és az is csak részmegoldás, ha a vécé lecsukott tetejére nehezéket teszünk. De ezt nem is tudjuk mindig időben megtenni, mert most is csak három utcát értesítettek a vezetéktisztításról és mégis nálunk, azaz több Szabadság utcai házba tört be a szennyvíz. Mit tegyünk, hogy többet ne forduljon elő?
– Munkatársaim a börcsi csatornatisztításnál nagynyomású csatornatisztító berendezést használtak. Javasoltuk is a lakosoknak a tisztítóaknák fedelének felnyitását és a vécéülőkék fedelének zárva tartását. A tisztítás ugyanis csak akkor lehet sikeres, ha a csatorna szellőzése jól működik. A szellőzővezetékeken, tisztítónyílásokon be- és kiáramló levegő tudja csillapítani a kialakuló nyomáskülönbségeket – magyarázta el lapunk kérésére Tóth László, a Pannon-Víz diszpécserszolgálatának vezetője. Szerinte olvasónknál gond lehet a csatorna szellőzésével, feltehető, hogy régóta nem működik megfelelően vagy hiányzik a szellőzővezeték. A probléma orvosolható: ha kell, kitisztítják, ha nincs, akkor kiépítik. Az is fontos, hogy a telekhatáron lévő csatornatisztító nyílásokon némi szellőzési lehetőséget biztosítsanak. Mindezt a háztulajdonos tudja megtenni. A Pannon-Víz azt vállalja, hogy ingyenesen szakembert küld a helyszínre, aki a ház rendszerét megvizsgálva a hibát pontosan megállapítja, tanácsot ad a szükséges javítások, munkák elvégzésére.

– A sikeres csatornatisztításhoz fontos a lakosság együttműködése – hangsúlyozta a diszpécserszolgálat-vezető és hozzátette: ezért szokták értesíteni a lakosságot a munkákról a polgármesteri hivatalon keresztül.

Legutóbb azonban Börcsön túlteljesítették a tervet, azaz több utcában elvégezték a tisztítást, mint előre tervezték. Így nem tudták időben minden érintett utca lakóit értesíteni. Ennek ellenére olvasónkon kívül más nem jelzett a szolgáltatónak problémát, a panaszban említettek egyébként is nagyon ritkán szoktak előfordulni, ha rendben van a szellőzővezeték. Az okozott kellemetlenségekért Tóth László a zrt. nevében elnézést kér a börcsiektől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendelet születhet a szemétégetés ellen Kunszigeten

˝Kunszigetről győri parkba jövünk, ha babakocsiban akarjuk gyermekünket levegőztetni˝ - panaszolja… Tovább olvasom