Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Megegyezés helyett rehabilitáció

A Kisalföld által indított országos népi kezdeményezés hatvannapos időtartama alatt, amit az aláírásgyűjtésre szánhatunk, visszatekintünk a Kisalföld cikkeit felidézve a Szigetköz elmúlt negyedszázadára. (31. rész)

„Az ásványrárói Duna-szakasz jachtkikötő melletti mederszelvényében már hosszabb ideje úszó kotróhajó vesztegel. Feladata, hogy valamennyire hajózhatóvá váljék az ásványi Duna-ág. A munkálatok megrendelője a helyi önkormányzat." (Kisalföld, 2002. június 6.)

„Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság 134, a Fertő–Hanság Nemzeti Park 32,2, a Környezetvédelmi Felügyelet 4,4, az önkormányzatok pedig összességében 107,5 millió forintot kaptak idén a szigetközi tájegység rehabilitációjára." (Kisalföld, 2002. július 12.)

„A Duna elterelése óta több halfaj szinte teljesen eltűnt a Szigetköz mellékágaiból. Közel három métert apadt a víz szintje a mellékágakban, így az ott rekedt halak elvesztették életterüket. Alig néhány hét leforgása alatt körülbelül 150 tonna hal pusztult el a Szigetközben – mondta Guti Gábor, az MTA Magyar Duna-kutató Állomás munkatársa." (Kisalföld, 2002. július 23.)

„Az évszázad árvize éjszaka tetőzött a térségben, Nagybajcsnál mintegy egy méterrel haladta meg az eddig mért legmagasabb vízszintet. A bősi erőmű zsilipkamráit az árhullám nem veszélyezteti, mert azok úgy épültek, hogy a rendkívüli helyzetek próbáit is kiállják." (Kisalföld, 2002. augusztus 17.)

„A vízügyi tárca nem zárkózik el az elől, hogy árvízi kapuként is szolgáló torkolati mű épüljön Gönyű térségében. Ezért a szocialista Balogh József és az MDF-es Medgyasszay László is lobbizik." (Kisalföld, 2002. szeptember 17.)

„Kóródi Mária környezetvédelmi és vízügyi miniszter szerint a Szigetköz kárainak mérséklésére nincs további felosztható pénz, így új igény bevonására sincs lehetőség. Sőt, a Szigetközi Rehabilitációs Bizottság által benyújtott igények többszörösen meghaladják a rendelkezésre álló forrásokat." (Kisalföld, 2002. szeptember 26.)

„A dunai vízlépcső ügyét Magyarország és Szlovákia európai uniós csatlakozása oldhatja meg közös, határon átnyúló programok megvalósításával – véli Kóródi Mária környezetvédelmi és vízügyi miniszter." (Kisalföld, 2002. november 12.)

„Hatvanötmillió forintos keretet fogadott el a parlament szerdán a Mosoni-Duna fejlesztési tervének kidolgozására, rehabilitációjának előkészítésére és a folyó belterületi szakaszának rendezésére." (Kisalföld, 2002. december 18.) (Folytatjuk)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minden rendőrt az utakra vezényelnek

Demonstratív jelenléttel kívánja szabályok betartására szorítani a közlekedőket a rendőrség, így… Tovább olvasom