Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 13°C Még több cikk.

Megduplázott jegybevétel

Április elsején Zorán-koncerttel és bolondnappal zárult a hetedik Győri Tavaszi Fesztivál. Mind a közönség, mind a szervezők elégedettek lehetnek. A programok színesedtek, a jegybevétel hárommillió forint fölé emelkedett.
A Kiyo-Kito Taiko Dobcsoport is nagy sikerű koncertet adott Győrött.
A VII. Győri Tavaszi Fesztivál rendezvényeiből látható volt, hogy az előző hat év alatt összeértek a programok. A közönség óriási érdeklődéssel jutalmazta ezt. Csurák Erzsébetet, az iroda vezetőjét kértük fel, hogy értékelje a fesztivált.

Az irodavezető örömmel nyugtázta, hogy szándékaiknak megfelelően sikerült egy széles merítésű, sokszínű fesztivált szervezni.

A hagyományosan nagy érdeklődésre számot tartó rendezvények mellett megjelentek újdonságok is. Ezek sorában elsőként az ütősfesztivált és a filmszemle alkotásait bemutató mozisorozatot említette Csurák Erzsébet.
A fesztivál költségvetése idén 9,5 millió forint volt. Ám ez nem számol a társintézmények programjaival. A különböző előadásokat, kiállításokat, koncerteket a kulturált szórakozás jegyében vették fel az április elsejéig tartó programba. Az országban egyébként egyedüli módon nem március 31-én, hanem április elsején fejeződik be a fesztivál. Így lehetőség van egy kis pluszkönnyedségre. Idén a bolondnapon délután kettőtől fél hétig állt egy színpad a győri sétálóutcán sokak örömére.

A sikerekhez – tartja az iroda vezetője – nagyban hozzájárult a magas színvonal, valamint az, hogy a köztudatban is mindig jelen volt – köszönhetően a Kisalföldnek is – a fesztivál, a fesztivál programja. Két éve készült egy felmérés, amelyben megkérdezték az embereket, mi az, amit hiányolnak a tavaszi fesztivál kapcsán. Első helyen a tájékoztatás problémája állt. Idén azonban már gyökeresen más volt a helyzet. Ez meglátszott a jegyárbevételen is. Mint azt Csurák Erzsébet elmondta, pontos adatokkal nem tud még szolgálni, az azonban bizonyos, hogy a tavalyi 1,8 milliós nagyságrendnél körülbelül kétszer több pénzt költöttek az érdeklődők jegyekre. A fesztivál költségvetése idén 9,5 millió forint volt. Ám ez nem számol a társintézmények programjaival. A kiállítások, vagy a Bécs–Pécs–Győr balettháromszög eseményeivel például.
A hetedik tavaszi fesztivál központja, akárcsak a szervezőirodáé, a Richter Terem volt.

Csurák Erzsébet szerint nagyon jól működött az intézmény, mint befogadó koncertterem és fesztiválközpont. Bár kétségtelen, hogy néha kicsinek bizonyult. A Koncz Zsuzsa-, a Gymes- vagy éppen a fesztiválzáró Zorán-koncert esetében sokkal többen szerettek volna részesei lenni az eseménynek, mint amennyit, néha még a tűzoltókkal is dacolva beengedhettek a terembe. S ha már a helyszíneknél tartunk. Újdonság és kellemes meglepetés volt a Rába Hotel Belga sörözője, ahol különösen jólesett a desszert muzsikával.

A fesztivál főszervezője alapvetően tehát elégedett, ám látja, hol lehet még javítani, hol kell jövőre némi változtatást eszközölni. A filmes programok, melyek a Rómer-házban és a Lloyd moziban futottak, talán a filmszemle túlzott közelsége miatt nem hívták fel eléggé magukra a figyelmet. Jövőre ezért nem a fesztivál elejére, hanem végére teszik majd azokat. Bízva abban, hogy a győri közönségnek is igénye lesz megtekinteni a legjobb magyar alkotásokat. A Győri Fesztivál Iroda öt munkatársa szervezte az eseménysorozatot. De előfordult, hogy egy-egy rendezvényen harmincan is dolgoztak a sikerért.

Kapcsolódó cikkek >>

A ritmusé a főszerep (2003-03-26) >>
Filmek a tavaszi fesztiválon (2003-03-18) >>
Téltemetővel indult a Győri Tavaszi Fesztivál (2003-03-16) >>
A VII. Győri Tavaszi Fesztivál rendezői (2003-03-07) >>
Fesztivál és tavasz (2003-02-28) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

EU IQ és óriástojás

Az EU-népszavazás népszerűsítésére a kormány pályázatot írt ki. Győr 3,5 millió forintra pályázott,… Tovább olvasom