Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Megbízólevél intézményvezetőknek

Győr - Óvoda- és iskolavezetők (köztük több új) vették át megbízólevelüket tegnap a győri városházán. Egy hónap van az őszi tanévkezdésig, remélhetően már nyugodt légkörben kezdődik mindenütt a munka, hangzott el.
Kedden délelőtt a győri városházán Borkai Zsolt polgármestertől (dr. Ottófi Rudolf alpolgármester és Papp András oktatási osztályvezető társaságában) óvodai és iskolai vezetők vették át megbízólevelüket. Köztük több új intézményvezető is van. A kinevezések a nyáron megbolygatták a tantestületi és a szülői kedélyeket, például Győrszentivánon, ahol részönkormányzati képviselői előterjesztésre a június 21-i közgyűlés másként döntött, mint amiről az önkormányzati oktatási iroda és az iskola közti előzetes egyeztetés szólt. A vita nyilvánosságra is került, erről lapunk június 28-i és 29-i számában írtunk. A vezetői kinevezések nem minden esetben vannak teljes összhangban a tantestületi vagy a szülői szándékokkal, hangzott el akkor, s voltak más iskolák is, amelyek éltek az ismételt egyeztetés lehetőségével a közgyűlési döntés előtt.

Borkai Zsolt a megbízólevelek átadásakor kollégaként köszöntötte az intézményvezetőket, hiszen, mint emlékeztetett rá, egy évvel ezelőtt még maga is iskolaigazgató volt. Azt kérte: olyan vezetők legyenek, hogy büszkék lehessenek intézményükre. Szóba hozta az elmúlt hónapok sajtóvisszhangot is kapott eseményeit, s mint mondta, a viták után lehiggadnak a tantestületek, és ősszel már egészen biztosan a feladatukra tudnak koncentrálni. Erről beszélt Ottófi Rudolf alpolgármester is, végezetül nyugodt, eredményes munkát kívánva.

Akik a megbízólevelet most vették át: Knausz Lászlóné (Kovács Margit Óvoda), Tóth Györgyné (szigeti óvoda), Ábrahám Erika (Szivárvány Óvoda), Varga Miklósné (újvárosi óvoda), Marosi István (Bartók általános iskola), dr. Mészárosné Naszódi Beatrix (Kodály általános iskola), Rafainé Roll Zsuzsanna (Radnóti általános iskola), Milanovich Jánosné (Radó általános iskola), Kőszegi Németh József (Váci általános iskola), Görögné Horacsek Melitta (Baross-szakközépiskola).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csicsókeresztúrtól Ménfőcsanakig egy az imádság

Győr-Ménfőcsanak - Erdélyből érkező árva gyermekeket fogadtak a múlt héten Ménfőcsanakon, a… Tovább olvasom