Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Megálmodott nyaralásukról lemondhatnak

Tengerhez közeli apartmant foglaltak le Orsósék, ám az utazásszervező cég működési engedélyét visszavonták, így a megálmodott nyaralásról lemondhatnak. Más szállást kell keresniük és hónapokat várhatnak arra, hogy pénzüket visszakapják.

– Már márciusban egy nagyobb utazási vállalkozás helyi irodájába mentünk. Horvátországban a tengerparton többször nyaraltunk, most is oda készültünk a férjemmel, ezúttal a Murter-szigetre – mondta el a szerkesztőségünket megkereső Orsósné Horváth Erika. A höveji házaspár egy kisebb utazásszervező katalógusából választott ki apartmant, így az iroda, ahova bementek, csak közvetítő szerepet játszott esetükben. Itt fizették be az előleget, majd már április elején kérte a szervező a kedvezményes árra hivatkozva a teljes összeget.

Most már csak képeken nézheti azt a tengerparti szállást Orsósné Horváth Erika, amit korábban hiába foglalt le.
Most már csak képeken nézheti azt a tengerparti szállást Orsósné Horváth Erika, amit korábban hiába foglalt le.

Az augusztus elejére lefoglalt tíznapos szállás 134.430 forintba került, ám a napokban értesítést kaptak Orsósék, hogy az apartmant nem vehetik igénybe. Szomorúan értesültek arról, hogy a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal utazásszervezőjük engedélyét visszavonta és törölte is az utazási vállalkozók hatósági nyilvántartásából jogszabálysértés miatt.

– Nagy bosszúság, hogy a jó előre lefoglalt nyaralásról le kell mondani, és hiányzik az a pénz, amit erre befizettünk, pedig azért szeretnénk idén is eljutni Horvátországba. Úgy tudjuk, három-négy hónap is eltelhet, míg kártérítést kapunk. El is döntöttem, többet nem fizetek be előre semmit – szögezte le olvasónk, aki bizalmatlan lett az utazási cégekkel szemben, pedig korábban jó tapasztalatokat is szerzett.

Horváth László, a megyei fogyasztóvédelmi békéltető testület elnöke elmondta: valóban nem az utazásközvetítőnek kell megtérítenie olvasónk esetében a kárt, kötelessége viszont az ezzel kapcsolatos ügyintézés. Bár Orsósékat ez sem óvta volna meg a bosszúságtól, szakértőnk tanácsa szerint mindig meg kell nézni a www.mkeh.gov.hu honlapon, nincs-e visszavonva utazásszervezőnk engedélye. A róla szóló véleményeket is érdemes elolvasni az internetes fórumokon.

– Szervezett utazásoknál csak a díj negyven százaléka kérhető el előlegként és egy hónappal az indulás előtt a teljes ár. Azt javaslom, hogy e szerint fizessenek akkor is az utazni vágyók, ha csak szállást foglalnak le. Ha pedig nem azt kapják, amit befizettek, utólag is fordulhatnak hozzánk. Ingyenesen eljárást kezdeményezhetnek, de fontos, hogy már a helyszínen jegyzőkönyvet vetessenek fel panaszukról – mondta el a békéltetők elnöke. A testület a 96/520-217-es számon hívható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A méhészet édes meditáció a könyvelőnek

Tizenhét éve a számlák világában tölti mindennapjait Szenténé Vincze Melinda könyvelő, akit… Tovább olvasom