Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Megállapodás vészhelyzetre három megye között

Vészhelyzetekre, migrációs katasztrófák kezelésére kötött együttműködési szerződés a bevándorlási hivatal regionális igazgatósága és három megye katasztrófavédelmi igazgatósága.

A megállapodás értelmében többek között eszközöket, a mentők-menekítettek elhelyezésére szolgáló helyiségeket biztosítanak, s szakmai segítséget nyújtanak egymásnak a szervezetek.

A BM Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal regionális igazgatója és a régió három - Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala - megyéjének katasztrófavédelemi igazgatói írtak alá együttműködési megállapodást Győrben szerdán.

- Az elemi károkat okozó katasztrófahelyzetekre készülünk fel, alapvetően az árvízi védekezési, logisztikai feladatok ellátására. Az esetlegesen érkező mentőalakulatok, a veszélyben lévő lakosság elhelyezési problémáját tudjuk megoldani, elsősorban létesítményeink használatának, valamint logisztikáink összehangolásával. Másrészt a bevándorlási hivatal illetékességébe tartozó migrációs a katasztrófák kezelésénél szakemberek bevonásával.

A korábbi együttműködéshez képest annyi a változás, hogy a három megyei saját egységeit tudja összehangoltan mozgósítani - mondta többek között Sallai Péter ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató.

A bevándorlási hivatal regionális igazgatója, Kovács Gyula kérdéünkre elmondta: - Felmértük azokat a szabad kapacitásokat, amelyek egy rendkívüli helyzetben mozgósíthatók. A különböző helyeken rendelkezésre állnak a szabad kapacitások a segítségre szorulók elhelyezésére. Így tudjuk mennyi ágy van, milyen a gazdasági ellátó és biztosító rendszer.

Amennyiben külföldi segítségre is szükség van, a Magyarországra érkező ékező mentőcsapatok működéséhez szükséges okmányok, tartózkodási engedélyeket kiadjuk.

Emellett felkészítjük a katasztrófavédelmi szakembereket, hogy esetleges migrációs katasztrófahelyzetben hogyan kell eljárni, milyen jogszabályok alapján kell elvégezni a feladatokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megállapodás vészhelyzetre

Vészhelyzetekre, migrációs katasztrófák kezelésére kötött együttműködési szerződés a bevándorlási… Tovább olvasom