Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Megállapodás vészhelyzetre

Vészhelyzetekre, migrációs katasztrófák kezelésére kötött együttműködési szerződés a bevándorlási hivatal regionális igazgatósága és három megye katasztrófavédelmi igazgatósága.

A megállapodás értelmében többek között eszközöket, a mentők-menekítettek elhelyezésére szolgáló helyiségeket biztosítanak, s szakmai segítséget nyújtanak egymásnak a szervezetek.

A BM Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal regionális igazgatója és a régió három – Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala – megyéjének katasztrófavédelemi igazgatói írtak alá együttműködési megállapodást Győrben szerdán.

– Az elemi károkat okozó katasztrófahelyzetekre készülünk fel, alapvetően az árvízi védekezési, logisztikai feladatok ellátására. Az esetlegesen érkező mentőalakulatok, a veszélyben lévő lakosság elhelyezési problémáját tudjuk megoldani, elsősorban létesítményeink használatának, valamint logisztikáink összehangolásával. Másrészt a bevándorlási hivatal illetékességébe tartozó migrációs a katasztrófák kezelésénél szakemberek bevonásával. A korábbi együttműködéshez képest annyi a változás, hogy a három megyei saját egységeit tudja összehangoltan mozgósítani – mondta többek között Sallai Péter ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató.

A bevándorlási hivatal regionális igazgatója, Kovács Gyula kérdéünkre elmondta:

– Felmértük azokat a szabad kapacitásokat, amelyek egy rendkívüli helyzetben mozgósíthatók. A különböző helyeken rendelkezésre állnak a szabad kapacitások a segítségre szorulók elhelyezésére. Így tudjuk mennyi ágy van, milyen a gazdasági ellátó és biztosító rendszer.

Amennyiben külföldi segítségre is szükség van, a Magyarországra érkező ékező mentőcsapatok működéséhez szükséges okmányok, tartózkodási engedélyeket kiadjuk. Emellett felkészítjük a katasztrófavédelmi szakembereket, hogy esetleges migrációs katasztrófahelyzetben hogyan kell eljárni, milyen jogszabályok alapján kell elvégezni a feladatokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

IV. Győri Pálinka Fesztivál

A három napos rendezvényen az ország legjobb muzsikusai és énekesei előadását tekinthetik meg a… Tovább olvasom