Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Megalakult a Leader-akciócsoport

Pannonhalma-Sokoróalja-Rábcatorok - Sikeres előkészítő munka eredményeként csütörtökön este az ikrényi sportcsarnokban 227 alapító tag részvételével megtartotta alakuló ülését a Pannonhalma–Sokoróalja–Rábcatorok Leader Akciócsoport.
A megjelent 53 önkormányzat, 73 civil szervezet és 101 vállalkozás egyhangúlag szavazott bizalmat a térség fejlődését segítő új társadalmi integrációra.

A Leader az Európai Unió vidékfejlesztési politikájának sajátos módszere. Az EU támogatásával az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programból 2007 és 2013 között 71 milliárd forint fordítható Leader-programra. Ebben a térségfejlesztési programban kíván hajtóerővé válni a most megalakult akciócsoport, amely stratégiájában szeretné meghatározni a képviselt térség hosszú távú fejlesztési prioritásait, és sikeres projekteket megvalósítva javítani az itt élők életminőségén.

Az alapító összejövetelen az akciócsoport képviselőjének Gergó Andrást, Ikrény polgármesterét választották, helyetteseinek pedig Mondovics László écsi és Szabó Ferenc téti polgármestert.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szocialisták elégtelent adnának

Győr - A belváros rehabilitációs terve az MSZP városházi frakciója szerint elégtelen osztályzatot… Tovább olvasom