Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Megalakult a megyei egészségügyi védelmi bizottság

Kedden Győr-Moson-Sopron megyében is megtartotta alakuló ülését a megyei egészségügyi védelmi bizottság.

A megyei egészségügyi védelmi bizottság azzal a céllal jött létre, hogy váratlan katasztrófa vagy egészségügyi válsághelyzet esetén gondoskodjon az egészségügyi ellátást igénybe vevők biztonságáról és az ellátást nyújtó egészségügyi intézmények akadálytalan működéséről.

A bizottság elnöke Széles Sándor kormánymegbízott. A bizottság tagja dr. Paller Judit megyei tisztifőorvos, dr. Varga Gábor, a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet térségi vezetője és Dr. Szele Eszter, az Országos Tisztifőorvosi Hivatal osztályvezetője. A bizottság ülésein állandó meghívottként részt vesznek még a megyei gyógyintézet igazgatói, Prof. Dr. Baranyai Tibor, a Soproni Erzsébet Oktató Kórház főigazgató főorvosa, Dr. Benedek Zoltán, a Lumniczer Sándor Kórház és Rendelőintézet főigazgató főorvosa, Dr. Négyesi Zsolt, a Soproni Rehabilitációs Gyógyintézet főigazgató főorvosa, Dr. Tamás László János, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgató főorvosa, Dr. Vermes Tamás, a Karolina Kórház és Rendelőintézet főigazgató főorvosa, Dr. Winiczai Zoltán, a Csornai Margit Kórház igazgató főorvosa, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár delegáltjaként Varga Gabriella, valamint az Országos Mentőszolgálat képviseletében Fogarasi Zoltán.

Először Dr. Háncs Enikő, a Kormánymegbízotti Kabinet vezetője tartott rövid tájékoztatást a megyei egészségügyi védelmi bizottság jogszabályban meghatározott feladatairól. Ezt követően a tagok egyhangúlag elfogadták az ügyrend egységes szerkezetbe foglalását. Széles Sándor elnök reményét fejezte ki afelől, hogy az évente egyszer kötelezően megtartandó ülésen kívül nem lesz szükség az egészségügyi válsághelyzet feloldását célzó további ülés összehívására.Olvasóink írták

  • 2. urbaniastapista 2012. január 30. 22:07
    „Kezdhetnék a győri szmoghelyzettel az ügyködést, mit is tesz ellene a városvezetés ?”
  • 1. nane 2012. január 29. 19:44
    „Akkor marha sok dolguk van.Évi 1x üléseznek.M egtudhatnánk mit csiálnak nap mint nap?Részletes munkaköri leírás? Ez kell a haldokló egészségügynek.Kamu állások,láblógató emberek.Király!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lebó Ferenc szobrászművész és Varga György festőművész közös kiállítása

A Magyar Kultúra Napja előtti tisztelgésül nyílt meg Lebó Ferenc szobrászművész és Varga György… Tovább olvasom