Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Megalakul Győri Közigazgatási-és Munkaügyi Bíróság

Jövő évtől a jelenlegi munkaügyi bíróságok és a törvényszékeken működő közigazgatási kollégiumok egy szervezeti egységben, új elnevezéssel, közigazgatási- és munkaügyi bíróságként működnek tovább.

A közigazgatási-és munkaügyi bíróságok a munkaügyi bíróságok jogutódai, melyek első fokon járnak el a közigazgatási határozatok bírósági felülvizsgálata iránti, a munkaviszonyból és a munkaviszony jellegű jogviszonyból származó, valamint a törvény által hatáskörükbe utalt egyéb ügyekben.

Minderre tekintettel 2013. január 1. napjától a Győri Munkaügyi Bíróság, mint külön bíróság, valamint a Győri Törvényszék Közigazgatási Kollégiuma megszűnik és a Győri Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságként működik tovább.

A munkaviszonyból származó pereket, továbbá a munkaügyi bíróság hatáskörébe tartozó közigazgatási, társadalombiztosítási határozat felülvizsgálata iránti pereket továbbra is a Győri Munkaügyi Bíróság bírái, változatlan helyszínen, a Győr, Árpád utca 2. szám alatti épületben bírálják el változatlan ügyintézési rend szerint azzal, hogy a bíróság megnevezése a fentiek szerint változik meg.

A közigazgatási határozatok felülvizsgálata iránti pereket pedig a Győri Törvényszék Közigazgatási Kollégiumának bírái bírálják el, 2013. januárjában még a Győri Törvényszék épületében, a Győr, Szent István út 6. szám alatti épületben, majd várhatóan februártól a Győr, Árpád utca 2. szám alatti épületbe kerülnek át ezen tárgyalások is. A tárgyalás helyszínének változásáról az ügyfeleknek a bíróság megfelelő időben tájékoztatást fog nyújtani.

Az ügyfelek beadványaikat változatlan feltételek mellett nyújthatják be, azonban 2013. január 1. napjától az új elnevezés feltűntetésével, a Győri Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságnak, a Győr, Árpád utca 2. szám alatti címen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Világsztár beugró a Győri Filharmonikus Zenekarnál

Cyprien Katsaris személyében napjaink egyik legelismertebb zongoraművészét látja vendégül a Győri… Tovább olvasom