Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 5°C | 14°C Még több cikk.

Még várják a pályázat eredményét

Óvatos optimizmussal várja a győri Széchenyi tér felújítására benyújtott pályázat eredményét.
Széchenyi tér
„ Egyetértek azzal, hogy minden városrésznek vannak problémái, a peremkerületekben például rosszak az utak, de mást is említhetnék. A kátyúkat azonban nem lehet szembeállítani a Széchenyi tér felújításával, mert utóbbi minden városlakóé. Ez az egyetlen hely a városban, ahol több tízezer ember gyűlhet össze, mint ahogy az számos rendezvényen meg is történik" – fogalmazott a Kisalföld kérdésére Somogyi Tivadar belvárosi önkormányzati képviselő. Szerinte azt mindenki elismeri, hogy ez Magyarország és Közép-Európa egyik, ha nem a legszebb barokk tere, állapota azonban jelenleg elkeserítő.

A helyi politikus – aki 1994 óta képviseli a közgyűlésben a terület érdekeit – emlékeztetett arra, hogy a város az elmúlt években két alkalommal költött jelentősebb összeget a térre: egy ízben a délkeleti sarkot hozták rendbe és állították fel ott a Jedlik–Czuczor szoborpárost, majd felújították a díszkivilágítást is. A környéken nagyobb felújítás utoljára 1997-ben volt, amikor az önkormányzat európai színvonalúvá tette a Baross Gábor utat és az Arany János utcát. Somogyi Tivadar szerint ezeket, valamint a Kazinczy Ferenc utcát és a Széchenyi teret egységben kellene kezelni.

A Kisalföld múlt pénteki számában beszámolt róla: a győri közgyűlés csütörtöki ülésén egyhangúlag támogatta, hogy Győr pályázatot nyújtson be a tér és környéke rendbe tételére, amibe a teljes közműhálózat rekonstrukciója mellett a díszburkolat kiépítése is beletartozna. A beruházás 1 milliárd 120 millió forintba kerülne, s az önkormányzatnak az összeg egytizedét kellene állni. A képviselő óvatos optimizmussal várja a pályázat eredményét, s szerinte már az is eredmény, hogy a közgyűlés több mint 100 millió forintot különített el erre a célra. Somogyi Tivadar fontosnak nevezte, hogy a Kisalföld – érzékelve a tömegigényt – az ügy mellé állt, ami a városvezetést is lépésekre ösztönözte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beköltöztek az otthonba a fogyatékosok

A Pilisben eltöltött összeszoktató tábort követően beköltöztek az első lakók a nyúli Márton… Tovább olvasom