Kisalföld logö

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 16°C | 26°C Még több cikk.

Még több fény adventkor

Idén a tavalyinál több belvárosi utcaszakasz kap ünnepi díszkivilágítást az adventi időszakra Győrben.
Ahogy az elmúlt években, idén adventkor is több tízezer kisebb-nagyobb égő dekorálja majd a belvárosi utcákat, összesen több mint ötezer méternyi fényfüzért szerelnek fel a fákra és a házsorok közé a szakemberek. A díszkivilágítás – melynek megtervezésében idén először a Komszol mellett a frissen megalakult városmarketing-iroda is részt vett – új elemekkel is elkápráztat majd: a fák koronái közé aggatott apró, fehér égők és a nagyobb izzókból összeállított hullócsillagok mellett új, geometrikus minták és úgynevezett „dupla hullámok" is világítanak majd. A fényárba borított helyszínek is bővülnek: ünnepi díszkivilágítást kap a Kisfaludy utca, az Aradi vértanúk útja a Virágpiactól a Bécsi kapu térig, s idén az eddigieknél fényesebben „világít" a városháza is; utóbbinak a két oldalsó erkélyére kerül fenyőgirland és izzósorok.

Az összesen több mint 12 millió forintba kerülő díszkivilágítás nagy részét támogatók állják, amelyek hozzájárulása az ünnepi fényekhez immár hagyomány: a győri Vill-Korr kft. a kezdetektől, tíz éve segít – idén nyolcmillió forint értékben szállt be a szerelési munkákba és az anyagbeszerzésbe –, a Philips pedig több ezer izzóval járul hozzá a belváros kivilágításához. A belvárosi kereskedők, akik az elmúlt években több helyen maguk állták a látványos fénysorok költségét, idén a Kisoszon keresztül támogatják anyagilag a kivilágítást.

Bár a városlakók számára is látható, „látványos" szerelési munkák csak a múlt hét közepén kezdődtek, az előkészületek már november eleje óta tartanak. Szabó Sándortól, a Komszol városüzemeltetési főmérnökétől megtudtuk: a hónap eleje óta összesen 10–15 ember dolgozik azon, hogy az advent kezdetére minden készen álljon.

A karácsonyi fényeket ünnepélyes keretek között, a december elsején rendezett városi ünnepségen – melynek részletes programja a Kisalföldben is megjelenik – Borkai Zsolt polgármester kapcsolja fel.
Természetesen a díszkivilágításon kívül a megszokott karácsonyi díszletek is a helyükre kerülnek hamarosan: a megyeháza előtti térre „megérkezik" rénszarvasok húzta szánjával a Mikulás, a városháza előtt pedig felállítják a betlehemet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állnak a menhely falai

Nyolcvan kutya találhat új otthonra azokban a fűtött kennelekben, amelyek építését végre elkezdhette az Emberek az Állatokért Alapítvány. Az építkezést a bürokrácia (is) nehezítette, mivel ugyanis a menhely önkormányzati telken épül, az építési engedélyt nem adhatta ki a győri hatóság. Most már azonban ninxs akadály: végre kiadták az építési engedélyt is. Tovább olvasom