Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 0°C

Még szerződéskötés előtt érdemes tanácsot kérni

Jobban megnézzük, milyen autót, tévét veszünk, mint hogy milyen banki szerződést írunk alá. Az átlagember számára bonyolultak a pénzügyi termékek leírásai, de ezek megértésében és a bajba jutott hiteleseknek is segít a pénzügyi tanácsadó iroda.
Pénzügyi tanácsok viták rendezéséhez címmel keddi számunkban írtunk a győri tanácsadó iroda megnyitásáról. Azóta tizenhatan kértek személyesen és legalább ennyien telefonon segítséget, többen pedig időpontot dr. Rácz Sándor tanácsadótól. A szakember elmondta: többen azért kerültek bajba, mert fogyasztói csoportba úgy léptek be és fizettek regisztrációs díjat, hogy nem tudták, nem hitelt kapnak. E csoportok alapításának betiltását már kezdeményezte a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete.

A PSZÁF képviselői – akik tegnap ellátogattak az új irodába –, arról beszéltek, hogy szerződéskötés előtt érdemes a felügyelet támogatásával működtetett ingyenes ügyfélszolgálathoz fordulni. Még a hitelre, befektetésre, biztosításra vonatkozó megállapodás aláírása előtt is. Ahhoz is életviteli tanácsot kaphatnak ugyanis az érdeklődők, melyek azok a pénzügyi termékek, amelyek fizetését várható bevételeikkel vállalhatják.

Akik nem tudják törleszteni hitelüket, azoknak még azelőtt érdemes segítséget kérniük a pénzügyi tanácsadáson, mielőtt hátralékot halmoznának fel, mert jobb áthidaló megoldásokra számíthatnak. Viták esetén, például ha kevesli a biztosítása alapján kapott kártérítést az ügyfél, abban segít a tanácsadó: hogyan, hol érdemes eljárást kezdeményeznie.

Ha a panaszok alapján jogszabálysértésre utaló gyakorlatot tapasztal, jelzi a felügyeletnek például a megtévesztő tájékoztatás, az agresszív értékesítés gyanúját, vagy olyan esetet, amikor nem kap értesítést díjhátralékáról egy-egy ügyfél.

Siklósi Máté, a PSZÁF Fogyasztóvédelmi Igazgatóságának ügyvezető igazgatója elmondta: a gazdasági válság miatt annyian fordultak fővárosi ügyfélszolgálatukhoz, hogy vidéki tanácsadó hálózat létrehozását tartották szükségesnek.

Ehhez egy évre harmincmillió forintot biztosítanak a működtetést pályázati úton elnyert civil szervezeteknek. Ha beválik a tanácsadás e formája, több helyen is irodákat nyitnak.

Ügyfélfogadás. Győrben az Arany János utca 28–32. szám alatt működik a pénzügyi tanácsadó iroda. Hétfőn, kedden, szerdán, pénteken 8–13, csütörtökön 13–19 óráig tart nyitva. Érdeklődni telefonon (96/431-308) és e-mailen (postmaster@civilszovetseg.t-online.hu) is lehet.

 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Napelemvizsgáló, rezgő vízbontó, üveg hangszóró

Napelemvizsgáló próbapad, bomba jó vízbontó, hangsugárzó üveg- és falap – ez a Széchenyi Duó… Tovább olvasom