Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Meg sem kötött, feltörték a győri főút betonját

Az útépítő alvállalkozó a győri Szent István út vízvezetékcseréjénél tömörítési hibát követett el. Ezért szerdán meg kellett kezdeni a hibás úttestrész feltörését. A friss beton felbontásával kapcsolatos költségekre és a kötbérteherre a szerződés a vállalkozó kivitelezőt kötelezi.

Néhány hétig az ideiglenes burkolaton közlekedhettek (volna) a járművek.
A győri Szent István úton befejeződött ugyan a vízvezeték cseréje, az árkot, gödröket betemették, ám a betonnak szilárdulnia kell, ezért nem látni a környéken munkást, de még maradt a forgalomkorlátozás – írtuk keddi lapunkban. Aztán a betonnak nem sok ideje maradt szilárdulni, mert a Jókai utcai kereszteződéstől indulva elkezdték feltörni. Mint a Pannon-Víz rt.-nél, a munkálatok megrendelőjénél megtudtuk, az alvállalkozó az árok visszatemetésekor tömörítési, szilárdsági hibát követett el, a munka minősége nem felelt meg a szakfelügyeleti vizsgálat során. Márpedig nagy forgalmú főútról van szó, amelynek faltól falig felújítása most következik, s finoman szólva kínos lenne az új utat toldani-foldani. A vízművesmunkák elméletileg határidőre befejeződtek volna, csúszás a hibajavítás miatt van.

Ettől függetlenül a megyei állami közútkezelő kht. eredeti tervei szerint augusztusban megkezdi a Szent István útnak a Jókai utca és az Újlak utca közti teljes felújítását. A dolog „pikantériája", hogy a mostani hibajavítást már azok végzik, akik az útépítést is fogják, így mintegy a saját kezük alá dolgoznak...

A Szent István úti „vizes munkák" önmagukban mintegy 13–15 millió forintba kerülnek, beleértve a csatorna- és vízbekötéseket a házakhoz, a régi vezetékek és csomópontok cseréjét is. A bontás során több olyan használaton kívüli vezetéket találtak, amelyet egykori átépítések során hagytak a földben. Ezeket most eltávolították.

Arra a kérdésünkre, hogy ki fizeti meg a friss beton felbontásával, újraépítésével kapcsolatos költségeket, azt a választ kaptuk: a Pannon-Víz rt. biztosan nem, hiszen a szerződés a vállalkozó kivitelezőt kötelezi (a munkákat több cég végezte). Ugyancsak a kivitelezőé a körülbelül három hét csúszással járó kötbérteher, amiről még nincsenek pontos adatok.

Kapcsolódó cikkek >>

Elterelések, útlezárások (2003-05-04) >>
Elterelések, útlezárások (2003-05-04) >>
Elterelések, útlezárások a nyáron (2003-05-05) >>
Forgalmi módosítások (2003-04-27) >>
Útlezárások és elterelések (2002-06-30) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Égből pottyant lufiháló

Nem hitt a szemének a Gyirmóton élő Szabó Jenő, amikor egy hatalmas ejtőernyőszerű valami lebegve… Tovább olvasom