Kisalföld logö

2017. 02. 19. vasárnap - Zsuzsanna -3°C | 7°C Még több cikk.

Még nem késő dönteni

Tekintet nélkül korra, nemre, foglalkozásra és lakhelyre, aki úgy gondolja, hogy elfogadja a szakemberek ingyenes támogatását ahhoz, hogy végleg letegye a cigarettát, ma megteheti az első lépést.
A megyei kormányhivatal népegészségügyi szakigazgatási szerve győri, Jósika utca 16. szám alatti székhelyén 16.15-kor interaktív foglalkozássorozat veszi kezdetét. Nyolc héten át egy-egy alkalommal találkoznak a résztvevők a szakemberekkel, Burkali Bernadettel és Miklósyné Bertalanfy Máriával, s a kognitív viselkedésterápia módszerével.

– Az április végi előzetes tájékoztatóra csaknem húszan jöttek el, az első találkozóra néhányan ismerősüket is magukkal hozzák, s mivel a foglalkozások kiscsoportban hatékonyak, valószínűleg kettő is indul belőle, így más érdeklődőknek is jut még hely – mondta tegnap Burkali Bernadett. – Az első alkalommal felmérjük a motivációkat, azt, hogy kinek milyen erős a vágya arra, hogy megszabaduljon káros szenvedélyétől. Érveket gyűjtünk a dohányzás mellett és ellene, megbeszéljük, ki hová szeretne eljutni, kinek a támogatására számíthatnak környezetükben. Megismerkedünk a dohányzási naplóval, egyedi célokat fogalmazunk meg, és ahogy később is, megmérjük és feljegyezzük a kilélegzett levegő szén-monoxid-szintjét. A változás visszajelzést ad, s a motivációt is erősíti.

A módszer hatékony és nem arra épül, hogy lebeszéljen a dohányzásról, inkább rávezet, segítséget, támaszt ad ahhoz, hogy mindenki ráleljen arra az útra, ami számára a leginkább járható.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lájkolók és dunsztolók

Az idősebb és az ifjabb generációk közti párbeszéd egyik fő „módszere" volt régebben, hogy az… Tovább olvasom