Kisalföld logö

2017. 03. 26. vasárnap - Emánuel 4°C | 11°C Még több cikk.

Még nem fizettek a vendéglősnek

Már lassan egy éve futhat a pénze után a győri Nimród vendéglő tulajdonosa. Tüske Tamásnak április óta tartozik S. Tamás, akinek börtönviselt testvére kiszabadulására rendeztek nagyszabású bulit.
Tüske Tamás a kifizetetlen számlákkal.
Bíróság előtt a vádirat, de egyelőre nem tudni, mikor születik ítélet az ügyben. Tüske Tamás, a győri Nimród vendéglő vezetője valószínűleg kamatok nélkül is megelégedne azzal a majdnem 700 ezer forinttal, amivel lassan egy éve tartozik neki az eljárás ideje alatt nevet változtatott S. Tamás, L. László testvére. Kettőjük közül L. László a közismert, ő volt az ünnepeltje is az ominózus, hetvenöt fős estének, amelyről a Kisalföld is beszámolt (Csintó kiszabadult, 2003. április 16.).

Csalással vádolják

Az ügyészség csalással vádolja S. Tamást, mivel az áprilisi eszem-iszom után nem fizette ki a több mint 630 ezer forintos számlát (nem számolva a kárt, amit az összetört edények pótlása okozott). A Győri Városi Ügyészség augusztusban nyújtotta be a vádiratot a bíróságra, egyelőre nem tudni, mikor születik ítélet.

Tüske Tamás néhány héttel az esemény után úgy nyilatkozott lapunknak, hogy a főváros felé volt félúton, amikor április 14-én a helyettese azzal hívta fel, hogy másnap hetven személyre lefoglalnák az éttermet. A dolog nem volt gyanús, hiszen a megrendelő – akkor még L. Tamás néven – készpénzben százezer forintot azonnal leszámolt. „L. László börtönből való szabadulását nálunk szerette volna emlékezetesebbé tenni a társaság. Hetven helyett valamivel több mint kétszáz adag ételt szolgáltunk fel, hogy a tequilák, márkás whiskyk mennyiségéről már ne is szóljak. Vegyestálakat hordtunk ki, mindenki annyit ehetett, amennyit bírt" – mondta a cégtulajdonos.

Az étteremben az a szokás, hogy éjfél körül a főnök összeszámolja, miből mennyi fogyott. Most is így történt, ám a tulajnak a 674 ezer forint helyett mindössze 100 ezer forinttal „nyomták ki a szemét". Ezután közölte: vége a bulinak és ha lincshangulatban is, de éjjel egy órára sikerült kitessékelni a vendégsereget.

Tüske Tamás elmondta, hogy a fizetésre egyórás, egynapos, majd mindig más és más ígéretet kapott, pénzt azonban nem látott.

Ilyen egyszerű?

– Az a véleményem, ha ezt ilyen egyszerű megcsinálni, akkor ne csodálkozzunk azon, hogy egyesek élnek is a lehetőséggel – véli Tüske Tamás, akinek ügyében a rendőrség hivatalból tett feljelentést, ő külön polgári jogi igényt nem nyújtott be a pénz visszafizetésére. Így egyelőre az is kérdéses, hogy egy esetleges elmarasztaló ítélet kitér-e majd a kár megtérítésére. Tüske Tamás tavaly áprilisban vállalta a nyilvánosságot, sokak megdöbbenésére, mivel a szóban forgó családot sok helyütt félelem övezi. A megyei rendőrfőkapitány akkor szintén lapunk hasábjain biztosította személyi védelemről a vendéglőst.

„ Derültek rajtam"

– Kétszer szembesítettek a csalóval, mindegyik alkalommal esküdözött, hogy meglesz a pénz. Legutóbb ősszel, a termálfürdőben találkoztam velük, érdeklődtem, sikerült-e már megszerezni a pénzt, de csak jókedvre derítettem őket. Közölték, hogy arról már ne is álmodjak. Egyébként nem értek kellemetlenségek tavasz óta, nem fenyegettek sem engem, sem a családomat. Az étterembe azóta be sem tették a lábukat L.-ék. Pedig egy köteg bankjeggyel a kezükben még egyetlenegyszer megtehetnék.

Kapcsolódó cikk >>

L. László testvérét csalással gyanúsítják (2003-08-10) >>

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vörös barátok legendája

A sokorópátkai vörös barátokról szóló monda igazságtartalmát kísérelte meg kideríteni sokéves… Tovább olvasom