Kisalföld logö

2018. 02. 26. hétfő - Edina -13°C | -2°C Még több cikk.

Még nem aszfaltozzák le a Szigethy Attilát

Fél év is kevés közműcserékre, majd útburkolat-helyreállításra? Győrött a kérdés nem költői, válasz is van rá.
Miért nem történik hetek óta semmi a Bartók Béla és a Szigethy Attila úton? Teljes joggal kérdezik ezt olvasóink, mert valóban a hónapokig tartó közműcsere után ugyan a gödröket betemették, az utat pedig sok száz méteren keresztül felmarták, de a munkák itt be is fejeződtek. A válasz tipikus: tipikusan magyar.

Mielőtt ugyanis a Vegyépszer a munkát elkezdte volna, ellenőriztette az árok visszatöltését, ami nem stimmelt. Megbízója, a győri útkezelő és a közművesítést végző cég még mindig egymással vitázik – hivatalosan tárgyal – arról, hogy a tömörítés szabályos volt-e vagy sem. Az útkezelő állítja, hogy az ő mérései és szabványai szerint nem. A közműcég azt mondja, az ő mérései szerint viszont rendben van. Addig pedig nem burkolják le az utat, amíg nem tisztázzák ezt a kérdést a felek.

A probléma lefordítva egyébként azt jelenti, hogy idő előtt, akár néhány hónapon belül is nyomvályúsodhat a burkolat, hiába vadonatúj.
Elvileg nincs nagy baj, mert az útkezelőnek a szerződés szerint november 30-ig kell átadnia a két utat a győrieknek, s a határidőt tudja is tartani, ha záros határidőn belül megegyezik. Csakhogy itt a gyakorlati oldal is, amiről sokat tudnának mesélni az arra autózók. A két forgalmas út jelenleg használhatatlan, aki először jár arra, az valóban kapkodja csak a fejét és a kormányt. Aki pedig ott él – márpedig több száz családról van szó –, hónapok óta csak vár és kerülgeti az autókat.

Az útépítésekkel valamit kezdeni kell – ismerte be Németh Zoltán, aki alpolgármesterként „megörökölte" ezt a területet, s vele a problémát. A politikus azt ígéri, ezt az útfelújítást most már befejezik, de a jövőben változtatni fog(nak) a szerződéseken. Németh szerint sem normális, hogy hónapokig tart egy közműcsere, majd az útépítés, ezért „mérnökóra" szerint kötnek megállapodásokat ezentúl. Vagyis egy független mérnök megad egy határidőt, amely alatt meg lehet és meg is kell csinálni a munkát. Elméletben jól hangzik.

Újra felbontják a szakaszt

Nem sokkal azután, hogy az útkezelőnél érdeklődtünk a témában, közleményt juttattak el hozzánk: ebben értesítik az autósokat, hogy a Szigethy Attila útnak a Bartók Béla út és Zrínyi utca közötti szakasza felújításánál az egyik közműnyomvonal helyreállításakor a kivitelező nem biztosította a megfelelő teherbírást a nyomvonal felső 30 centiméterén. Az útpálya jó teherbírásának érdekében a már helyreállított vezeték nyomvonalbontását és újraépítését rendelték el az útkezelők. Az ismételt sávlezárásokért, a lelassuló közlekedésért az autósok megértését kérik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar és lengyel gyerekek ’56-ról

Rajzpályázatot hirdettek magyar és lengyel gyermekeknek az ’56-os forradalom témájával… Tovább olvasom