Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Még mindig dolgoznak a Teleki-Árpád út csomóponton

Két hete foglalkoztunk a Teleki-Árpád út új átalakított csomópontjának munkálataival. Azóta újra munkások jelentek meg az érintett szakaszon.

Kíváncsiak voltunk miért, már csak azért is, mert két hete Máthé-Tóth Péter, az útkezelő szervezet tájékoztatásért felelős mérnöke megerősítette, hogy a Teleki út-Árpád út csomópont átalakítása már teljesen kész van.

Teleki út-Árpád út csomópontról készült fotóink a múlt héten készültek. Galéria: Cseh Róbert


Ismét telefont ragadtunk és rákérdeztünk az újabb munkálatokra.

- Az érintett csomópont készültségi állapotáról pontatlanul fogalmaztam a legutóbb, melyért elnézést kérek Öntől és az olvasóktól is! A csomópont középszigetének átalakításából még hátra van egy darab jelzőlámpa áthelyezése, 2,5 méter szegélykő és 1,8 négyzetméter térkőburkolat építése. Ezután következik a régi kerékpáros burkolati jelek marása, új nyomvonalra történő festése, majd a csomóponti jelzőlámpa program módosítása. Ezzel párhuzamosan a Gárdonyi út – Árpád út csomópontban egy új közvilágítási oszlop alaptest szilárdulását várjuk. A közvilágítási oszlop telepítését, burkolati jelek marását és újra festését is el kell végeznünk - magyarázta Máthé-Tóth Péter, majd hozzátette: 

Fotóinkon ismét a nevezetes csomópont. A képek hétfőn készültek. Galéria: Pyll


"Rövidesen teljesen átalakul a Gárdonyi út forgalmi rendje. Az új közlekedési rend életbe léptetését a következő hét elejére tervezzük. Ezt csak az időjárás tolhatja néhány nappal későbbre, mert az új forgalmi rend bevezetéséhez sok burkolati jelet kell átalakítani, amit csak száraz időjárási viszonyok között lehet végezni. Nagyon fontos: az átalakítás során a Gárdonyi út újból kétirányú lesz a Szent István út és Árpád út között! A Gárdonyi út lesz az elsőbbséggel védett útvonal az Árpád és a Bajcsy-Zsilinszky utakkal szemben. A jövő héttől tehát fokozottan kell figyelni a táblákat, új burkolati jeleket az Árpád és Bajcsy-Zsilinszky utcákban a Gárdonyi út környezetében, nem szabad megszokásból közlekedni! Az átalakítás-sorozat a Teleki út kapacitás bővítését szolgálja."


Olvasóink írták

 • 17. kisem 2009. december 02. 20:28
  „Két okból ma befejezem a napi tájékoztatót.

  1.) Végre történt előrelépés a befejezés irányába, ma délelőtt csaknem teljesen kész a Teleki utcai terelősziget Árpád út felőli vége. Még egy kis aszfaltozás, burkolati jel felmarás, majd az újak felfestése,a felesleges anyag elszállítása és a takarítás maradt hátra. Itt!
  AZ Árpád út - Gárdonyi utca keresztezésében letelepítették a kandelábert. Itt is hiányzik még egy kis aszfaltozás, meg a többi előbb említett dolog. De ...
  Újabb bizonyítékát adták annak, hogy itt sem megtervezett tevékenységekről volt szó. Hogy nem volt megfelelően ütemezett az teljesen nyilvánvaló, hiszen a pár hete a Gárdonyi utcában, térkőből kirakott -elég furcsa, de inkább a használhatatlan a jó kifejezés rá- kerékpár fel- és lehajtó szélét meg kellett bontani, mert a kerékpárosok útjában lévő kandelábert ma távolították el, néhány méterrel beljebb ma helyeztek el egy másikat, amihez persze részben a telepítés, részben pedig az energiaellátás miatt burkolatot kellett bontani.

  2.) A téma a többség számára feledésbe merült, nincs iránta érdeklődés. Mindenesetre ha a szerkesztőség nem törli az egészet, a későbbiekben még jól jöhet egy esetleges vita eldöntéséhez az itteni anyag (is).”
 • 16. kisem 2009. december 01. 20:52
  „Na kérem, ma "nagy horderejű" változás történt.

  Valamelyik hírügynökség (nem az UPI, hanem a "Jópiás") közlése szerint az ENSZ BT egyhangú határozata alapján lefolytatott tárgyalások eredményeként, ideiglenesen megtörténhetett a két erőszakkal szétválasztott, beton szegélyelemekkel a közeledésükben gátolt murva-kupacok egyedi elemeinek testvéri találkozója a szabadabb világrészen sorsuk beteljesedésére váró társaikkal. Az első kép baloldalán lévő halom egyedei boldogan vegyültek el a 2. kép baloldalán várakozó társaikkal.
  A boldog egymásra találás híre eljutott az onnan DNy-ra álló nagy tornyos házba is, ahol rendkívüli ülés keretében üdvözölték a megosztottság -legalább ideiglenes- megszűnését, és az ezt előmozdítókat a további bölcs megfontoltságra biztatva papír alapú tárgyjutalomban részesítették.

  Amúgy meg pocsék idő volt. Hol esett, hol nem. De a kőőrlemény minden egyede délután fél egykor "boldog" volt.
  Mivel, állítólag egyre hülyébb vagyok, fél egykor abbahagytam a szemlélődést.”
 • 15. kisem 2009. november 30. 21:12
  „Az eddig tapasztaltak alapján talán nem meglepő, hogy a kedvező időjárási körülmények ellenére ma sem történt semmi a Teleki utca - Árpád út keresztezésében. Hacsak azt nem vesszük változásnak, hogy a "biztonsági védőkorlát" gyanánt kihúzott fehér műanyagszalag már napok óta megszűnt funkcionálni, a tartóoszlopként letűzött két betonvas-pálca időközben másnak fontosabbá vált. A murva kupacok, a kibontott térkő elemek és beton szegélyelemek még nem kellettek egyetlen folyamatban lévő vagy tervezett építkezéshez sem.

  Az Árpád út - Gárdonyi utca keresztezésben még nem állt lábra a kandeláber. Valószínűleg a forgalomszervezési anomáliák következtében "nem talált" a helyére. Na, majd talán világosban.

  A cikkben említett "következő hét eleje" ma elérkezett, az új forgalmi rend bevezetésének a lehetősége nincs meg. Ez pedig -az eddigiek alapján- ismét csak a nyilatkozót minősíti, hiszen a múlt héten az időjárás minden feltételt megadott az építéshez.”
 • 14. kisem 2009. november 27. 20:39
  „A cikk címével ellentétben -természetesen(?)- ma sem dolgoztak az útkeresztezésben.
  Időjárás: felhős, párás, szélcsend, hőmérséklet: 7-12C°
  Létszám: 0
  Munkavégzés: -

  Én már unom, az illetékes(ek) türelmesebb(ek).
  Emlékszik még valaki arra, hogy az átadás előtt a városháza előtt milyen sürgés-forgás volt egy héten keresztül? Annak a kapacitásnak az 1%-a elég lett volna ide, csak akarni kellene.”
 • 13. kisem 2009. november 26. 19:42
  „Időjárás: fátyolfelhős, kissé párás, szélcsend, hőmérséklet: 6-11 C°
  Létszám: 0
  Munkavégzés: -

  A burkolatjel-maró tárcsájának fogai elkoptak, a fogköszörű áramszünet miatt nem működik.
  A festékszóró-kompresszorból kifogyott a levegő.
  A munka további ütemezésében nem jutottak kompromisszumra a felek, különösen az időjárásfelelős nehezményezte az általa felkínált lehetőségek elvetését a többiek által.

  Más.
  Az Árpád út - Gárdonyi utca DNy-i sarkán a kandeláber-alaptest -immár ismerősként- jól hallhatóan suttogta: köszi, már kötök. Azt kérdezte: ott a túloldalon azt a "kétfejű lámpát" elviszik a biciklisek meg a gyalogosok útjából? Nem tudtam neki válaszolni.”
 • 12. adalfold 2009. november 26. 17:00
  „:D:D
  kisem :D

  hát igen
  :D”
 • 11. kisem 2009. november 25. 20:36
  „Időjárás: napos, enyhén szeles, hőmérséklet: 8 - 19 C°
  Létszám: 0
  Munkavégzés: -

  Ami pedig az Árpád út - Gárdonyi utca keresztezését illeti:
  A tegnap megjelent cikk szerint az illetékesek egy közvilágítási lámpa alaptestének megszilárdulását várják.
  Nos ez az alaptest ma délután készült el. Hogy jó helyen-e, azt majd a későbbiek igazolják vagy tagadják. Az mindenesetre furcsa, hogy a korábbi úttest területére került, véglegesen leszűkítve azt egy forgalmi sávra.”
 • 10. Goldmund 2009. november 24. 22:49
  „Lehet, hogy a tervezés úgy zajlott, hogy a nagyhatalmú POLITIKUS néhány konyak után találomra rábökött a kiterített műszaki rajzra, hogy "itt legyen a jelzőlámpa!"
  Utána pedig pontosan oda rakták, ahová ő bökött. Még szerencse, hogy nem egy háztetőre került.”
 • 9. kisem 2009. november 24. 20:09
  „Még hogy még mindig dolgoznak ...
  Ma is az történt ott, mint eddig, naponta általában: a munkák elvégzésével megbízottak halaszthatatlan közfeladataik ellátása miatt akadályoztatva voltak az építési helyszínen történő megjelenésben.

  De félre a tréfát, miért is kell áthelyezni a tavaly decemberben telepített egyik jelzőlámpát? Ja, hogy rossz helyre került a vélhetően akkor is az összes lehetséges szempontot figyelembe véve elkészített terv alapján? Vagy tán akkor sem volt egy normális terv?”
 • 8. him007 2009. november 24. 19:08
  „Na ez kész!

  Púder, púder....

  Szórjuk a pénzt van elég.
  Már írtam, hogy hol vannak azok a felelős vezetők akik az elvégzett munkálatokat megtervezik, elfogadják, kivitelezik és átveszik. Nem értem, hogy miért nem lehet elsőre megoldani. De ha már elsőre nem akaródzik akkor legalább tempósabban elvégezni a munkálatokat. Most mire várnak, hogy kiszárad a gödör vagy mi???

  Na majd erre is jön a púder....”
 • 7. ombi 2009. november 24. 18:41
  „Vajon a Gárdonyi utca Árpád úti kereszteződésében levő kerékpárút-förmedvénnyel mit fognak kezdeni? Még izgisebbé válik majd az átkelés?
  Goldmund: utolsó mondatod első felével feltétlen egyetértek, ha a Nádor biciklis csúszkapályájára gondolsz! És kösz, kiásni nem is kell.
  Máthé-Tóth Péther mindig jókat tud nyilatkozni!”
 • 6. adalfold 2009. november 24. 14:50
  „látszatberuházás.
  kishitű és kistudású embereket manipulálnak az ugyanilyen szintű emberek a beruházás készenlétével.
  pár rtg aszfalt meg színes v szürke burkolólapok lerakásából médiajhelenséget kreálnak.

  van ennél szánalmasabb??????????????????????”
 • 5. Goldmund 2009. november 24. 10:06
  „A Gárdonyi utca kétirányúsításán jót mulattam. Igaz, nemrégen lett egyirányú, azelőtt úgyszintén kétirányú volt. Nyilván a lényeg az, hogy a cégben levő haverok mindig kapjanak megrendelést egy kis átalakításra.
  Szerintem csinálhatnák nagyobb léptékben is: pl. betemetni a Nádor aluljárót, majd két hónap múlva kiásni és újra átadni a forgalomnak.”
 • 4. kisem 2009. november 24. 09:22
  „Emlékeztetőül egy kis olvasnivaló korábbról:
  http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/teleki-arpad_ut_csomopont_atadtak_majd_felturtakde_miert/2125024/#hozzaszolok

  A fenti nyilatkozat csak egy ismételt mentési kísérlet. A csomópontban az elmúlt héten csak a teljesen elszúrt szegély-ív korrekciója történt meg, más semmi. Azért meg nyilván többen reklamáltak, hogyan lehet leszűkíteni egy úttestet ilyen dilettáns módon?!
  Az meg már a közröhej kategóriája, hogy egy kandeláber alaptestének szilárdulására várnak. Ugyan meddig? Csak nem a 28 napos szilárdulási idő után akarnak vele foglalkozni?
  Jobb lett volna csendben maradni és végre ütemesen dolgozni! De inkább az átgondolatlan, felesleges műveleteket elhagyni!”
 • 3. arrabonem 2009. november 24. 08:44
  „Felelős mérnök.
  Felelősségéhez képest igen jól informált volt legutóbb. Alig néhány munkáról nem tudott.”
 • 2. bn 2009. november 24. 08:29
  „egész pontosan nem dolgoznak, a héten még nem láttam ott embert dolgozni...(és most csak azt mondom, amiben biztos vagyok, mert a hétvégén nem jártam arra, pénteken meg nem figyeltem fel rá. Tegnap reggel szúrtam ki, hogy ezt ottfelejtették...)”
 • 1. Jandex 2009. november 24. 07:18
  „Na ezért tartunk itt,illetékes úrnak idáig gőze sem volt miért kapja a "minimálbért",cikknek kell megjelenni,hogy megtudja mi a munkája!!! Röhej :))))))))))))))))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Széchenyi-parkolók: 379 milliós a nyertes ajánlat

Az eredetileg becsült nettó 450 millió forint helyett nettó 379 millióval, hét ajánlattevő közül a… Tovább olvasom