Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Még mindig állványerdőben élnek a ház lakói

Győr - Négy teljes hónapja várnak arra a lakók, hogy a Dunapart Rezidenciával szembeni tömbházuk körül eltűnjön az állványerdő. Persze csak az ígért felújítás után, amit azért kaptak, mert lemondtak a rezidencia építésével kapcsolatos fellebbezési jogukról.
Teljes a tanácstalanság, a zömében idősek lakta bérházban hatvan családban nem tudják, meddig legyenek még türelemmel.

– A napokban a közös képviselőnknél is jártam, ő sem biztatott és hetek, hónapok óta bennünket sem keres senki – tájékoztatott Gyulai József, az idősek szószólója. – Igazán nem tudom, ha csúszik a házunk felújítása, miért nem tájékoztatnak bennünket. Ha végleges lakhatási engedély nincs, addig a mi épületegyüttesünkkel sem történik semmi? Várhatunk, míg meg nem unjuk? Fogalmam sincs, mit akarnak, a mi türelmünk is véges.

Mindenesetre nem értjük, mi történik itt. Kötöttünk egy megállapodást, megvezettek bennünket, mert szeptember 30-ra már az állványok lebontását ígérték, s nemhogy ezzel, de a felújítással sem végeztek, az egyik oldalhoz még hozzá sem nyúltak.

Az épülő rezidencia teljes történetéhez hozzátartozik, hogy a több éve a Móricz Zsigmond rakparton élőkkel az építtető szerződésben rögzítette: ha lemondanak az építkezéssel kapcsolatos fellebbezési jogukról, „cserébe" felújítják a régi házat. A megbízási szerződésre pecsét került, így a lakók joggal érezhették úgy, a nyarukat állványerdő alatt élték, nyelték az építkezéssel együtt járó port, koszt. Talán nagyobb gond, hogy az itt élőket ez idáig csak akkor tájékoztatták a fejleményekről, amikor az egyeztetésben lapunk is próbált közvetíteni.

Forró Alexanderrel augusztus derekán beszéltünk a témáról, akkor a határidő tartását szeptember végében jelölte meg a Dunapart Rezidencia egyik ügyvezetője.

– Az északi oldalt befejeztük, a műkövesek 10 napon belül befejezik a munkát – tájékoztatta lapunkat az ügyvezető. Az épületegyüttes egészét tekintve 2–3 hetes csúszással kell számolni, ezzel együtt a munka folyamatos. Kérjük a lakók türelmét, a megállapodásunk értelmében a teljes felújítást határidőn belül elvégezzük – időben ez a Dunapart Rezidencia végleges használatbavételi engedélykérelmének benyújtását jelenti.

Harcsás Judit

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Országosan egyedülálló: kerékpáros polgárőrség alakult

Győr - Az Arrabona Polgárőr Egyesület szervezetén belül – országosan egyedülálló módon –… Tovább olvasom