Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Még kevesebb belvárosi parkoló: lezárás a Dunakapu tér mellett - fotók

Körülbelül 15-20 parkolóval kevesebb igénybe vehető hely áll az autósok rendelkezésére a Dunakapu tér mellett.
A parkolók lezárására a Dunakapu tér déli oldalán kell számítani.

A főként büfékkel és éttermekkel közvetlen szomszédságában lévő, meglehetősen forgalmas köz jobb oldali sávját nem használhatják az autósok, de a bal oldalit igen.

A korlátozás pár napja van érvényben.

Információnk szerint erre a lépésre azért volt szükség, mert a Dunakapu téren zajló ásatások terjeszkednek, s így nagyobb területre lesz szükségük a régészeknek.

Parkolókat zártak le a Dunakapu tér mellett - fotók: Cseh Róbert.

Így lett egyre kevesebb parkoló Győr belvárosában

Tavasz végén, nyár elején többször is hírt adtunk arról, hogy a rakparti útépítés miatt véglegesen megszűnik a parkolási lehetőség a Dózsa György rakparton.

Noha az autósok előszeretettel vették igénybe ezt az ingyenes parkolási lehetőséget, itt összesen 450-500 belvárosi parkolót szűnt meg.

Cserébe a változásokért a Győr-Szol Zrt. a Rába gyár volt Budai úti telephelyén, az új piac mellett alakított ki ingyenes parkolót, de ez a területet az első pillanattól kezdve nem hozza lázba az autósokat, s gyakorlatilag teljesen kihasználatlan a terület az Árkád mellett.

Ezen kívül kompenzálásként a Petőfi híd alatti ingyenes parkolók 160 férőhelyről 290 férőhelyre történő kibővítése került napirendre, de ennek az engedélyezési procedúrája hónapok óta tart.

Úgy tudjuk, ez ügyben várhatóak fejlemények az elkövetkező hetekben - amint vannak konkrétumok, természetesen megírjuk azokat.


Olvasóink írták

 • 15. Lókupec 2011. szeptember 20. 12:13
  „12 .medwe Osztom a véleményed. Én Terranoval nem férek el.”
 • 14. Tündenéne 2011. szeptember 20. 12:05
  „12 medwe

  :))))))”
 • 13. bambu 2011. szeptember 20. 11:55
  „Aki kitalálta ezt a sok ****t, annak kéne minden nap a belvárosban parkolnia! Szinte nincs is olyan utca amelyik ne lenne feltúrva.”
 • 12. medwe 2011. szeptember 20. 10:44
  „4. pappe 2011.09.20. 08:43

  Irány a Révai Parkolóház! :)))

  Mennék én, de egyik parkolóházba sem férek be a Venette-l.”
 • 11. lumnitzernoverekhuga 2011. szeptember 20. 10:12
  „#5: Kösz a tanácsot, de erre én is rájöttem magamtól, hogy csak 10 perccel előbb kell indulnom. Ma sikerült is! De akkor is bosszanthat a dolog!
  Egyébként meg, nem nyavajogtam, csak felháborodásomat fejeztem ki, mivel a munkálatoknak lett volna ésszerűbb megoldása is(szerintem)!”
 • 10. Oreg35 2011. szeptember 20. 10:04
  „Ez már katasztrófa! Én már rég csak gyalog megyek a belvárosba, hiszen parkolni már úgy sem lehet! Mi lett a nagy dirrel-durral beharangozott rábaparti / korcsolya pálya / parkoló bővítéssel?”
 • 9. Tündenéne 2011. szeptember 20. 09:57
  „Azt se felejtsük, hogy folyamatosan túrják-fúrják a Jedlik utcát is...
  Most már szinte gyalog se lehet közlekedni a környéken - azt nem is említve, hogy egész nyáron a porban, koszban kellett mászkálni a nyári papucsokban meg világos nyári ruhákban... elismerést érdemel, igazán, aki ezt így eltervezte...
  A parkolásról már lassan nem érdemes tárgyalni, egyszerűen nem lehet, és kész. A lakók se férnek el, nemhogy a többiek... :(”
 • 8. révfaluiszúnyog 2011. szeptember 20. 09:49
  „Az ásatások 60 napos időtartamába az esőnapok nem számítanak bele. A régészeti feltárások határideje mindig az időjárástól függ, ez a törvény. Mivel jóformán egész júlusban zuhogott, s azóta is számos alkalommal, a hatvan nép még messze nem járt le. S ha le is jár, de a feltárás úgy kívánja, szintén törvény adta KÖTELESSÉG azt meghosszabítani. A magyar történelem egy igen jelentős korszakát érinti a Dunakapu ásatás. Ma, amikor a modern világrendszer recseg-ropog, a pénzrendszer perceken belül összedőlhet, a fogyasztói társadalom és a neoliberális gazdaságpolitika a végét járja, amikor az emberiség egy eddig soha nem látott problémával, az energiaválsággal és a megszokott gazdasági növekedés ebből következő felszámolódásával áll szemben, nem volna értelmesebb nagyobb hangsúlyt kapnia mindennek, ami a szellemhez, a kultúrához köthető? Mert ezek az értékek megmaradnak, a dzsídípí, a tesco, az akciók, a motorizáció, a shopingolás nem biztos. Egyetértek a 3-al, ezt az évet oda kell adni a régészeknek, az egész teret rendelkezésükre bocsátani, csupán egy pallót biztosítson a város, amelyen a Matrózig el lehet valahogyan kolbászolni.”
 • 7. kibic-elek 2011. szeptember 20. 09:15
  „Óha sebaj, úgyis egyre nagyobb kín reggelente kocsiba ülni a menetrendszerű szerdánkénti benzinár emelés után, nincs is már szükség annyi parkolóra a forgalom egyenes arányosan fogy a parkolóhelyekkel. Inkább újra kéne gondolni a dolgot aztán elkezdeni telepíteni a villamos töltőállomásokat a eletro mopedeknek meg a hamarosan tért nyerő maszek villanyautóknak. Annak nagyobb jövője lenne.
  Zsoltika lassan elrendelheti a totális forgalom stoppot ebben a ganévá túrt belvárosban, nem is lesz aki bemerészkedjen oda.”
 • 6. PaPa 2011. szeptember 20. 09:08
  „Ezeket a munkákat amiket most megkezdtek azért engedték, hogy a régészeket is utálják az autósok ne csak a város vezetést akik az egész szarságot kitalálták.”
 • 5. Infamous 2011. szeptember 20. 09:08
  „#2: csak fél 8-tól 8-ig van torlódás, de ha 10 perccel előbb indulsz akkor megúszod...ennyi...nem kell állandóan nyavalyogni!”
 • 4. pappe 2011. szeptember 20. 08:43
  „Irány a Révai Parkolóház! :)))”
 • 3. T_McVay_01 2011. szeptember 20. 07:19
  „Azért illet volna megemlíteni hogy az ásatásokra 60 munkanapra szólt a megbízás.
  Ez ugye 12 hét vagyis jóindulattal 3 hónap. Az ásatások július 01-vel kezdődtek.
  tehát gyakorlatilag 10 nappal a határidő előtt tartanak, ott hogy az ásatások kiterjednek.
  Ez bizony alapos határidőcsúszásokat valószínűsít.
  Egyébként a teleki utca melletti első munkagödör jó 2 hete visszatemetésre került.
  Ezek szerint abban nem találtak olyat ami mentésre érdemes lenne.
  A fagyizó előtti munkagödör is elég"leletszegénynek" tűnik. Nem lepődnék meg
  ha az is hamarosan visszatemetésre kerülne.

  Ezzel együtt ezt az évet szerintem oda kell adni a régészeknek. Ássanak mindenhol
  ahol szerintük lehet valami. De aztán utána már tényleg le kell vonulniuk a területről.”
 • 2. lumnitzernoverekhuga 2011. szeptember 20. 06:29
  „Kérem szépen zárjanak le még egy néhány helyet, annyira jó így!
  Révfalu körforgalom építés + Révfalui híd félsáv lezárva + Dunakapu-tér lezárások = nagy híd 14es út reggelente teljes dugó
  Grat annak aki ezt így egyszerre megálmodta, reggelente vihetné a gyerekem suliba vagy engem munkába.
  Nem lehetett volna nyáron mikor fele ekkora(sőt kisebb) a forgalom???? Vagy ha már elkezdték akkor hajrá és éjjel-nappal sőt hétvégén is lehetne csinálni!”
 • 1. AntiFricc 2011. szeptember 19. 23:29
  „"a rakparti útépítés miatt véglegesen megszűnik a parkolási lehetőség a Dózsa György rakparton."
  ??? Móricz Zsigmond rakparton, nemde?

  Nevetséges a Budai úton parkolóval kínálni az autósokat. 1 km-re a belvárostól? A 100 m helyett? Na ne...
  Minek ez az út a helyén? Mi értelme? Ki támogatta? Max. az építők, akiknek a zsebébe több hull, mint amennyi kellene...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új rádió a győri éterben

A győri Lánchídrádió szeptember 16-óta sugározza műsorait, amelyek napi négy órában szólnak… Tovább olvasom