Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Még keresik a gyilkost

Megtört és tele van kérdésekkel a tíz napja meggyilkolt Eszter édesanyja, aki úgy véli, ha a tettes egyszer ilyet tett, újból megteszi. A rendőrök éjt nappallá téve nyomoznak.
– Hihetetlen, hogy amikor mindig olyan nagy ott a forgalom, akkor éppen egy autó sem jött arra. Nem hiszem el, hogy csak az a kislány látta Eszter elrablását, aki a kistestvérével jött haza – hitetlenkedik a tíz nappal ezelőtt Győr határában, a Banai úton elrabolt, majd meggyilkolt lány édesanyja, Körmendi Péterné.

Eszter nagyon vidám, és kedves lány volt.
Az anya elmondta, hogy lánya éjszaka sosem közlekedett egyedül, csak nappal. S ha tél volt vagy rossz időjárás, Sashegypusztáról kimentek eléje a Banai úti buszmegállóhoz és bekísérték. Arra senki sem gondolt, hogy fényes nappal, amikor a közeli telkeken is dolgoztak a tulajdonosok, megtörténhet ilyen szörnyűség.

– Egy ismerős mondta, hogy annak, aki őt autóval elkerülte azon a hétfő délután, látnia kellett volna Esztert. De az illető nem látta őt, így biztos, hogy lányunk kerékpárjával lekanyarodott a víkendtelkekhez.
Valamitől megijedhetett a lány, azért kanyarodhatott le, majd amikor biztonságban érezte magát, az erdősornál visszajött az útra. Vesztére – szólt közbe a nevelőapa, aki feltételezi, hogy nem a lány közvetlen baráti körében kell keresni a tettest.

– Eszter szeretett volna táncolni – szólt közbe, szinte magának beszélve az anya –, tanulta is egy klubban. De mert izgulós volt és szégyellős, egy próbán elrontott valamit. Ekkor abbahagyta. Bártáncosnő azonban sosem akart lenni.

Eszter vasútforgalmi szakon végzett, de már akkor lejárt dolgozni pultosként egy szórakozóhelyre, s megkedvelte. Így aztán elvégzett egy üzletvezető-helyettesi, felszolgálói tanfolyamot, s a szakmában maradt.
Körmendiné többször is feltette a kérdést, hogy azért ölték-e meg Eszter, hogy megerőszakolják, vagy miért bántották? Hallott valamit és elnémították, hogy hallgasson?

– Nagyon bízunk benne, hogy a rendőrség elfogja a gyilkost, s reméljük, hogy ehhez a felajánlott díj is hozzájárul. Ugyan az már a helyzeten nem változtat. De ha az illető egyszer már ilyet tett, megteszi másodszor is. Fogják el, hogy másnak ne legyen baja – mondta az anya az elköszönéskor.

A második hetébe érkezett nyomozás során a rendőrség számos információt összegyűjtött, jelentős számú szakértőt vont be az ügybe.

A lányt felnőttkora hajnalán ragadta ki a gyilkos az élők sorából.
A nyomozás lelkiismereti kérdés

– Az ügyre egy hatfős, életvédelmi specialistákból álló csoportot állítottunk rá, akik gyakorlatilag a nap minden órájában ezzel foglalkoznak. Mindannyiunk lelkiismereti kérdést csinál abból, hogy a tettest elfogjuk. A nyomozás több szálon folyik, a verziók feldolgozása folyamatos. Nyomszakértőt, igazságügyi orvos szakértőt, biológust, hemogenetikust, vegyészt és több más szakértőt vontunk be az ügybe – tudtuk meg dr. Bánhalmi Zsolt alezredestől, a főkapitányság nyomozóosztályának vezetőjétől.

A vélhető tettes személyleírása

A nyomozóknak van egy személyleírása az elkövetőről, aki 35–40 év közötti, 170 centiméter magas, átlagos testalkatú, rövid, barna hajú férfi, aki bajuszt vagy szakállt nem viselt. Az elkövetéskor sötét színű nadrág volt rajta.
A rendőrség keres egy bordó színű, tíz évnél régebbi gyártmányú, kopott, matt fényezésű gépkocsit is, aminek a hátulja „csapott", mint az öt-, illetve háromajtós típusoké. Továbbra is várják annak a jelentkezését, aki megtalálja a lány jobbos, 37-es méretű bőrpapucsát, aminek párjáról a Kisalföld szeptember 26-i, pénteki számában közöltünk fotót.

Kétmillió forint a nyomravezetőnek

– Megállapítottuk, hogy az elkövető nem rablási szándékkal támadta, majd ölte meg áldozatát, akinek minden ékszere, pénze és iratai is megvoltak. Annyit biztonsággal állíthatunk, hogy a lányt megfojtották. Az, hogy történt-e nemi erőszak, szakértők vizsgálják. A megyei rendőr-főkapitányság vezetője kétmillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki annak, aki érdemi információt nyújt az elkövető kézre kerítéséhez. Személyét bizalmasan kezeljük – hívta fel a figyelmet az alezredes.
A bejelentések a 96/520-012-es üzenetrögzítős telefonon, vagy a 107-es segélyhívón, illetve bármelyik rendőri szervnél megtehetők.

Az ügyek harmadánál segít, ha jutalmat ajánlanak fel

Az elmúlt tíz évben megyénkben 16 nagy horderejű ügyben tűztek ki nyomravezetői díjat. Ezek összege 500 ezer és 3 millió forint körül volt. Az esetek mintegy harmadánál érkezett olyan érdemleges információ, hogy sikerült az elkövetőket elfogni, s a pénzt kifizették. „Kisebb" ügyekben 50–100 ezer forint közötti díjkitűzés – amit a sértett magán-, illetve jogi személyek is megtehetnek – több is volt. Az arány itt is hasonló volt.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miért vitáznak a milliós fejlesztésről?

Kétszázmillió forintos fejlesztést tervez a mezőörsi Magyar Műhely Alapítvány. A most hetven diákot… Tovább olvasom