Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Még győri (is) a Győri Édes

Még nem fejeződött be a Győri Keksz Kft. átszervezése. A 103. évében járó édesüzemből eddig két gyártósor került át Székesfehérvárra, s elviszik a harmadikat is. Bár már csak rövid ideig, de még Győrben is készül a Győri Édes.

Cukorkák maradnak

A multinacionális Danone az eredetileg tervezett ütemben hajtja végre a Győri Keksz Kft. ipari átszervezését. Eddig két gyártósor került át a társaság székesfehérvári gyárába, s egy korábban Győrben készített termék is ottani gyártósoron készül (vaníliás karika, Balaton szelet). Hátravan a Győri Édes gyártósorának áttelepítése. Ezt a kedvelt kekszféleséget még Győrben és már Fehérváron is gyártják. A jövőben a töltött kekszek és cukorkák készülnek Győrben, míg az ostyák, nápolyik, száraz kekszek a fehérvári üzemben.

Leépítés év végén

A Danone két éve 330 munkatárs elbocsátását jelentette be a győri gyárból. Eddig 260-nal csökkent a létszám. A Kisalföldről 28-an mentek át a fehérvári gyárba, a cég segítette vállalkozásukat. Még további két munkatárs áttelepülése várható. A tervezett leépítésből hetven maradt idénre. A cég vezetése a leépítést úgy szeretné intézni, hogy lehetőség szerint csak az év végén vagy az ahhoz közeli időben váljanak meg munkatársaiktól. Már csak azért is, mert a győri gyár rendelése bőséges, ötnapos munkarendben, számottevő túlórával dolgoznak az emberek. Ez összefügg a harmadik, a Győri Édes gyártósorának áttelepítésével. Előre gondoskodnak az átmenetre nagyobb készletről, tudtuk meg. A cégnek angol és német rendelése is van.

Nőtt a részesedés

A győri gyárban a létszám 349, míg Székesfehérváron 203-an, a budaörsi központban 65-en dolgoznak. A cégvezetés közlése szerint az átszervezés legfőbb eredménye az, hogy a Győri Keksz Kft. kihasználatlan termelési kapacitásainak egy részét csökkentették ezáltal. A társaság működési eredménye tavaly már pozitív volt, azonban a számottevő beruházás és az átszervezés költségei miatt az adózott eredmény így is negatív. A társaság forgalma az óesztendőben tizenkét és fél milliárd forint volt, tizennégy százalékkal nagyobb az előző évinél. A Győri Keksz Kft. piaci részesedése tavaly nőtt. Az ország termelésének majdnem felét adja a keksz- és nápolyitermékekből. A társaságnál sikerként könyvelik el, hogy ötszáz vásárló és kereskedő szavazata alapján a Progresszív magazin „Az év szállítója" címet adományozta a cégnek, s ugyanezen zsűri értékelése szerint egyik termékük „Az év legjobb új terméke" elismerést érdemelte ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tét nem mond le a fejlesztésekről

Intézményei működtetésének költségei miatt alig jut fejlesztésre pénze a téti önkormányzatnak, ezért… Tovább olvasom