Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Még egy napig jelentkezhet! - Önvédelemre tanítjuk női olvasóinkat

Húszalkalmas tanfolyamon szeretnénk felkészíteni a hölgyeket a Yakuza Fight Clubbal közösen, hogy elsajátítsák az önvédelem alapfogásait. Jelentkezőket várunk!Tudnivalók a jelentkezésről

14 év feletti hölgyeket várunk, akik vállalják, hogy heti három alkalommal (kedden és csütörtökön öt órától, szombaton kilenc órától) részt vesznek az egyórás tanfolyamon a győri ETO Parkban lévő Yakuza Fight Clubban. A jelentkezéseket rövid bemutatkozással és motivációs gondolattal a tatami-mami@kisalfold.hu  címre várjuk november 5-ig. Az első foglalkozás november 7-én lesz. A további részleteket a személyes kapcsolat felvétele után tudatjuk a résztvevőkkel.
Mit tehet egy nő, ha megtámadják? Hogyan lehet menekülni egy olyan helyzetből, ahol férfi támadóval kell szembenézni? Mondjunk le a délutáni kocogásról és este ne merészkedjünk az utcára? Egy-egy nőket ért brutális támadás után sorjáznak a kérdések, hogy éljünk nőként egy élhetetlen, veszélyes világban.


Jobb félni, mint megijedni – tartja a mondás, amit mi azzal egészítünk ki, hogy nem kell megijedni, mert mentálisan és fizikálisan meg lehet tanulni együtt élni a gondolattal, hogy minket is érhet támadás. A lehetséges veszélynek minden nő ki van téve, még az olyan fizikálisan edzett élsportoló is, mint Görbicz Anita. A világklasszis kézilabdázó vőlegénye, Vincze Ottó kérésére elsőként csatlakozott akciónkhoz, melyhez további női olvasóink jelentkezését várjuk. A Yakuza Fight Clubbal közösen húszalkalmas tanfolyamon szeretnénk felkészíteni a hölgyeket, hogy elsajátítsák az önvédelem alapfogásait, jó helyzetfelismeréssel jó döntéseket hozzanak, ha támadás érné őket. 

Görbicz Anita, a világ egyik legjobb kézilabdázója elsőként csatlakozott kampányunkhoz, hogy Csicsmann Gábor négydanos mesteredzőtől megtanulja az önvédelem alapfogásait.
Görbicz Anita, a világ egyik legjobb kézilabdázója elsőként csatlakozott kampányunkhoz, hogy Csicsmann Gábor négydanos mesteredzőtől megtanulja az önvédelem alapfogásait.

Videós szemléltető anyagok hamarosan a kisalfold.hu-n!
Görbicz Anita személyes jelenlétével szeretné felhívni a hölgyek figyelmét arra, hogy tegyenek meg minden tőlük telhetőt saját maguk védelméért.– Nem ismeretlen számomra az önvédelmi sport, mert középiskolában kötelező óráim voltak belőle – meséli Görbicz Anita, hogy miért csatlakozott akciónkhoz. – A legutóbbi tragédia kapcsán – mikor egy kocogó anyukát gyilkoltak meg – nálunk is előkerült, hogy vajon hogyan tudnék reagálni egy váratlan támadásra. Az, hogy jó fizikumban vagyok és a kondimmal sincs baj, nem biztos, hogy elég lenne, mert egy ilyen szituációban azokat a mentális erőtartalékokat kell mozgósítani, amiket éppen egy önvédelmi tanfolyamon sulykolhatnak belénk. Én személyesen nagyon örülök, hogy élhetek ezzel a lehetőséggel, azzal a reménnyel, hogy soha nem lesz szükségem a megtanultakra.

A félelem szó ugyanúgy része Anita érzelmi szótárának, mint a hétköznapi nőknek. – A kutyámat nem szoktam egyedül sétáltatni, de ha mégis messzebb merészkedem a háztól, jár a fejem jobbra-balra, mert bennem van a félsz. A közvetlen baráti társaságomban is megtörtént, hogy a barátnőmnek a lányát és barátnőjét a buszmegállóban súlyosan megverték. A fizikai sérüléseken túl a lelki trauma még súlyosabb, amivel együtt kell élni. Napról napra ott vannak ezek a hírek a közösségi oldalon – mondta a világklasszis kézilabdázó.

Görbicz Anita a tatamin
Görbicz Anita a tatamin

Anitát vőlegénye, Vincze Ottó kérése is segítette a döntésben, aki nagyon szeretné, hogy szakítson időt a tanfolyamra. Menyasszonya közszereplő és sokak példaképe, ami felelősséggel jár. Fontos számára, hogy odaálljon olyan akciók mellé, amik a nőket szólítják meg. – Az, hogy valaki magabiztos harcos a pályán, nem biztos, hogy az életben egy váratlan szituációban is az. A sportban is kell egy alapképzettség a magabiztossághoz, ma olyan világot élünk, hogy az élet is megköveteli – mondta Vincze Ottó. – Véleményem szerint minden nőnek meg kellene lennie annak az önvédelmi alaptudásnak, ami magabiztossá teszi.

Hiszem, hogy meg lehet tanulni azt, hogyan viselkedjen egy nő, mikor olyan helyzetbe kerül, hogy meg kell védenie magát. Meg lehet szerezni azt a tudást, amivel egy nő mérlegelni tudja, hogy váratlan helyzetekre hogyan reagáljon, milyen eszközöket használhat.

Csicsmann Gábor edző, Görbicz Anita kézilabdázó, Vincze Ottó utánpótlás-menedzser és Tálos Gergő edző. Fotók: Mészáros Mátyás
Csicsmann Gábor edző, Görbicz Anita kézilabdázó, Vincze Ottó utánpótlás-menedzser és Tálos Gergő edző. Fotók: Mészáros Mátyás

Görbicz Anita, Vincze Ottó és Csicsmann Gábor edző egyetértenek abban, hogy nem minden helyzetben a harc a jó megoldás, de már az is sokat segíthet, ha reálisan fel tudjuk mérni a helyzetet és nem hozunk rossz döntéseket. – Fontos, hogy az ember fejében legyen rend, mert a test azt fogja csinálni, amit eldönt a fej – kezdte a jiu-jitsu eszmeiségének magyarázatát Csicsmann Gábor mesteredző, aki a Terrorelhárítási Központ közelharckiképzője is. – Az alapokat a mentális felkészítéssel kezdjük, ami önismeretből áll, kérdéseket teszünk fel és megoldásokat keresünk a lehetséges támadóhelyzetekre. Olyan automatizmusokat tanulunk meg, amik vészhelyzetben szinte ösztönösen alkalmazhatók. Megtanítjuk, hogy kell jó döntéseket hozni, felismerjük és értékeljük a támadási helyzeteket.

Olvasóink írták

 • 12. acsali 2013. november 04. 14:22
  „A jelentkezés utáni részletek érdekelnének.”
 • 11. Muaddib 2013. november 04. 11:31
  „Miért ne védhetné meg magát egy nő! Kedves hölgyeim szeressétek önmagatokat, hogy azt mondjátok" a nagy hétköznapi nyüzsgésben igen is szakitok rá időt, mert ez rólam szól."
  Férfi társaim ti meg segítsétek a hölgyeket végül is szeretteink biztonságáról, szól a dolog.
  Meg kell látni mindenben a jót!”
 • 10. xverax 2013. november 02. 07:00
  „8. niccolo 2013.11.01. 17:59
  te hova jársz unalmadban? kaszinóba bámulni ki jár oda?

  9. Igazamvan 2013.11.01. 18:56
  szerinted ki a követendő példa? szánalmas az irigység...”
 • 9. Igazamvan 2013. november 01. 18:56
  „A mérközéseken egy közepes pofon után percekig zokog a padlón.Ezek után visszaüt??
  Szánalmas, hogy vkik benne látják a követendő példát.”
 • 8. niccolo 2013. november 01. 17:59
  „Milyen játékában, a kaszinóban,oda jártak unalmukban!”
 • 7. xverax 2013. november 01. 12:55
  „6. Hyppolit 2013.11.01. 04:25

  mindettől függetlenül Anitának nincs párja az országban, messze lemaradva tőle
  mindenki.... az ö játékában megtalálható az ész!”
 • 6. Hyppolit 2013. november 01. 04:25
  „Úgy érzem, valakik a "Görbicz" nevet celeb-szintre akarják deklarálni. Láttam a válogatott több mérkőzését, Görbicz sokszor teljesítésben csak kullogott csapattársai mögött a kihagyott hetesekkel. Amikor hiányzott, a csapat akkor is hozta az eredményt, szóval no comment.
  Ebben az önvédelmi cikkben pedig bárki szerepelhetne, szomorít, hogy ekkora az ötlettelenség.
  Másrészt úgy gondolom, hogy reálisan nézve ma egy családjának élő, aktívan dolgozó több-gyermekes anyuka extrém sportokra való járása idő-híján nehézkes lenne, örül, ha este "bedől" az ágyba. S hogy ezen kívül még mennyi de mennyi hasznos dolgot/ismeretet elsajátíthatna az ember, sorolni sem próbálom....”
 • 5. HarconaMarcos 2013. október 31. 21:41
  „´a barátnőmnek a lányát és barátnőjét a buszmegállóban súlyosan megverték ... Napról napra ott vannak ezek a hírek a közösségi oldalon´ - mintha ezek a hírek a napi hírekben nem mindig jelennének meg.
  Érdekelne az is, hogy ki ver össze brutálisan két lányt egy buszmegállóban! :-/”
 • 4. Mankapunka 2013. október 31. 17:10
  „<moderálva>”
 • 3. csokkancs 2013. október 31. 15:37
  „a Buducnost ellen mindenkeppen hasznos lesz! :DDD”
 • 2. xverax 2013. október 31. 14:48
  „Vincze Ottó utánpótlás-menedzser..... :D ez tetszik :D”
 • 1. acsali 2013. október 31. 14:35
  „Főzőtanfolyam hölgyeknek?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Súlyos baleset érte Patrikot egy győri gyorsétteremben

Elcsúszott munka közben, szétvágta a karját egy késsel a győri fiatal. Kártérítést követel. Tovább olvasom