Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Még egy hónap türelem

Győr - Október elejére helyreáll a rend a Buda utcában. A közművezetékek cseréi a napokban befejeződnek, az útkezelő szervezet irányítása mellett pedig a burkolat helyreállításával kerül pont a lakók türelmét alaposan próbára tévő munka végére.
A Buda utca teljes körű rekonstrukciója áprilisban kezdődött, amikor az útfelújítást megelőzően kicserélték a csatorna-ivóvíz és gázvezetékeket a Pannon-Víz zrt. és az Égáz–Dégáz Zrt. vállalkozói. A következő héttől elkezdődik a burkolat felújítása az útkezelő szervezet irányításával a több mint 50 centiméteres útpályaszerkezet építésével, a szegélykövek kicserélésével, valamint a járdaburkolat felújításával. Október elejére helyreáll az eredeti forgalmi rend, az autóbuszok újra a Buda utcát vehetik igénybe.

A Buda utca felújítását az idő sürgette. A Bartók Béla út és Corvin utca közti szakaszon a 40 éves útpályaszerkezet már nem bírta a rá nehezedő forgalmi terhelést. Fotó: K. Cs.
A Buda utca felújítását az idő sürgette. A Bartók Béla út és Corvin utca közti szakaszon a 40 éves útpályaszerkezet már nem bírta a rá nehezedő forgalmi terhelést. Fotó: K. Cs.

– A Buda utca felújítása azért került napirendre a 2008-as évi költségvetésünk előkészítésekor, mert a Bartók Béla út és Corvin utca közötti szakaszán a közel 40 éves útpályaszerkezet már nem bírta a rá nehezedő forgalmi terhelést, a jelentős autóbusz-forgalmat – mondta a Kisalföld érdeklődésére Máthé-Tóth Péter, az útkezelő szervezet tájékoztatásért felelős munkatársa. – A 12 centiméteres aszfaltréteg alatt lévő zúzott bazaltkő-makadám alap nem a mai terhelési igényeknek épült annak idején, egyre több helyen alakult ki balesetveszélyes kátyú, a burkolatalap felett lévő aszfalt repedni, majd töredezni kezdett, a forgalom pedig kipergette az összetört felületet. Az útfelújítás előtt tartott közmű-koordinációs egyeztetéseken felmerült az ivóvíz- és csatornavezeték, valamint a gázvezeték cseréje, mely ezen a héten befejeződik. A következő héten lát munkának az útkezelő szervezet megbízásából a Magyar Aszfalt Kft. Az útfelújítás 24 millió forintból valósul meg.

Olvasóink írták

  • 1. tricse 2008. szeptember 04. 12:42
    „nézzük a dolog jó oldalát

    végre volt egy utca nádorvárosban ahol biztonságosan át lehetett menni az úttesten:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tágabb lett az Aranykapu

Nyúl - A gyermekszám növekedése miatt szűkössé vált az óvoda Nyúlon, de mivel máshol épp a csökkenő… Tovább olvasom